Allt för mina läsare...

Lite morgonsurfing som vanligt och vad läser jag, att JAG har fått kommentar av en läsare (ganska välkänd av undertecknad, dock ändå en läsare) att jag skriver för sällan och ett hot om att gå över till att följa en annan blogg!
Haha, jag har lyckats!
Är det såhär det går till i bloggvärlden?
Jag gissar det, uppdaterar man sig inte så är man ute.

Anledningen att jag skriver så sällan numera är att jag har lite för mycket annat för mig. Och jag vet inte hur mycket som skulle vara intressant för någon annan, det mesta är vardag faktiskt. Och lite är hemligt =)

En nyhet är att jag har anmält mig till "vasaloppsspinningen".
Ett tortyr-äventyr där man kör spinningpass på spinningpass från kl. 8 söndagen då vasan startar och så kör man ända tills försten går i mål. Varje timme har man 5 min aktiv vila då de skruvar upp ljudet på storbildsskärmen och man får dricka lite blåbärssoppa och annat. Kan säkert bli trevligt.
Ända tills jag svimmar och trillar av min cykel.
Har varit på ca 5 spinningpass sen jag bestämde mig och har precis kommit över gränsen att jag faktiskt tycker att det är kul, skönt, bra träning, uppiggande, etc. Mest för att det är så bra musik oftast tror jag och att det fullkomligen sprutar svett.

Det var morgonens uppdatering!
Helgen vigs åt att uppdatera själva livet, typ använda tvättnötterna som mina stackars läsare nu fått läsa om i flera veckor!


Produktiv dag

Har varit med på storforum för nätverket för hållbart byggande (i kallt klimat).
Varit en jätteintressant dag med föreläsningar om passivhus, hållbarhet, certifieringssystem m.m.

En viktig insikt är att detta är inget vi behöver uppfinna på nytt, så här bygger och tänker man redan i centraleuropa och framförallt Tyskland och Österrike.
Det är verkligen precis vad vi har läst och jag har kännt det som om jag vore tillbaka i skolbänken igen - och jag älskar det.

Walter Unterreinen har gästföreläst på arkitekturhögskolan ikväll och var verkligen inspirerande.

Jag visste inte att man INTE läste detta på andra ingenjörsutbildningar eller de andra arkitektutbildningarna. Eller att man INTE bygger såhär.

Som han sa: vi behöver inte uppfinna tekniken.
Inte tankesättet heller, vi måste bara ändra vårt tankesätt.

Building is destroying - destroy with brain!

Dvs. hållbarhet är inte ekologiska klichéer med solpaneler där vi ändå inte har sol. Hållbarhet är vad ordet egentligen står för, innan det urvattnades.

Känner att jag hittat hem lite i vad jag vill hålla på med. Tur man får ha!

Tvättnötterna funkar!

Äntligen har jag, tvätten och tvättstugan koordinerat oss så det blev dags att prova mina tvättnötter jag fick i julklapp.

Och resultatet är som på en reklam. Det blir helt galet rent. Jag kunde inte tro det!
Det luktar INGENTING, det syns INGA FLÄCKAR, jag har kört både vitt, kulört, 30, 60, träningskläder, handdukar, allt! (inte blandat, jag har lärt mig av några misstag men det har inget med tvättnötterna att göra)

Ekologiskt is the shit.

Andra ekolådan anlände idag. Mamma jublade över knotorna jag inte ens kände igen. Det var tydligen jordärtskockor (visst mamma?)
Hon fick allihop och lovade bjuda på ungsrostade kockor. eller skockor tror jag förresten det heter. Såg det i någon tidning och fattade inte vad det var. Och jag har ändå läst ett antal akademiska högskolepoäng i språkhistoria. Dock inte svensk.
Jord-ärt-skockor. Kron-ärt-skockor. inte Kronärts-kockor. my bad.

Tvättnötterna fungerar iallafall och jag jublar över att slippa ha kemikalier på min kropp och släppa ut dem i naturen sen!


googla på "tvättnötter" eller "såpnötter" eller kolla in bl.a. denna länk:
http://www.gnistaliving.se/sapnotter_menu.htm

Och får jag tillägga: De kostar för sjutton nästan ingenting!

Räcker massor av tvättar, tar ingen plats och ja, de fraktas från Indien men så länge du inte har en närodlad tvättmedelsfabrik som du köper på outlet ifrån så är inte transporten något giltigt skäl.


Avatar

Var nog kanske den bästa film jag sett.
Var helt klyschigt förtrollad och till skillnad från många andra så tyckte jag handlingen var jättebra. Fast hemsk. En påminnelse om vad vi gjort och gör.

RSS 2.0