Brunch

Just käkat brunch på plaza med mina folks och tagit en runda ner på kajen för att kolla in den nya snöborgen.
Hade ingen kamera tyvärr men enligt ritning ser det ut såhär:
har tydligen redan varit sabbotage då någon har velat visa att kulturen är fri och målat med vattenfärg på.
Och några andra klagar på att det är gjort med skattepengar.
Kul är det iallafall och den är fin och drar folk. I combo med broparken som med sina rails nu ersätter skateparken och drar snowboardåkare så är det ett bra liv nere på kajen!

Utlottning

En kollega som driver en inredningsblogg i shabby chic och glamourstil lottar ut lite giveaways, ta chansen och vinn!
För övrigt en läsvärd blogg av en fantastiskt driftig kvinna!
http://dreamlifeincity.blogspot.com/p/utlottning.html

Filip & Fredriks podcast

Yes! Filip & Fredrik gör radio. Nu behöver jag aldrig mer se på TV.
Gratis att ladda ner, till datorn eller sin iPod eller iPhone. För de som har en.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/filipochfredrik/article7313744.ab

Sveriges vackraste villa

Foto: Vi i Villa

 

Enligt tidningarna Vi i Villa och Solgarden utsågs denna villa i Sandträsk, 4 mil norr om Boden, till Sveriges vackraste villa.

Jag håller med. Den är fin.

Stolt över Norrland.

Tänk att ha ritat den. Eller få bo där.

Sicket kap de gjort

http://www.vk.se/Article.jsp?article=414720

Men visst finns det fler... Vilken tycker Du borde bli Sveriges vackraste villa?



Ammarnäsgården kommer igen

Då var det klart, enligt Kinnas blogg, har Ammarnäsgården fått nya ägare.
Ammarnäsborna är så otroligt entreprenöriska, och ger aldrig upp trots att turisterna ibland och vägverket ofta sviker.
Hejja hejja världens bästa by!
Och vill man ha koll på Ammarnäs är det Kinnas blogg som gäller
http://blogg.vk.se/Kinna/2011/01/27/nu-ar-det-klart-207308

Koncentrationssvårigheter

Ont i halsen. Svårt koncentrera mig.
Kom hem igår till fullt hus. Grattis mamma på födelsedagen!
Vaknade inte när klockan ringde, tog en autopilot på sovmorgon och återhämtning.
Ska bli en lugn dag där allt jag gör är en bonus. Så fortsätta hela helgen att skriva i lugn och ro.
När äntligen allt är bokat och fixat till köket kan jag koncentrera mig och stå ut med att pinka i tvättstugan och leva på rostade mackor och kaffe.

Nu händer det grejer...

Nu rasslar det till. Kakel beställt, blandare fixat, snickare bokad, snickare 2 bokat in sig. Fläkt och diskbänk sålt och transporteras bort i helgen.
Återstår kakelkillen att boka. Han är ju dock prelbokad sen innan jul.
Tror inte det är sant. Ska det bli färdigt?

Opponerat

Sådärja, då var min sista sejour i Luleå avklarad och jag har opponerat Calle och Olle till en civilingenjörsexamen.
Sitter själv splittrad med mitt, men fick väldigt mycket bra input från deras arbete som jag kommer ha nytta av. Det är väldigt likt, men olika skeden och olika bolag.
Fira med några öl på kåren ikväll och sen drar jag mig hemåt via ett stopp i skellefteå.
Tillbaka till kontoret på fredag, hade bra fokus i måndags när jag satt där. Dock var min plats utlånad, men det resulterade i att jag satt instängd i ett samtalsrum och kunde koncentrera mig superbra. Så det blir en fortsättning på det, nu i slutspurten.

Motivation sökes

Nu är det fullt ös som gäller. Hinner knappt gå på toa, men sitter ändå mest och fantiserar och funderar.
Fick konkreta tips igår av min handledare/examinator på skolan, men det innebar lite att jag får börja om. Tur i oturen att jag inte läst sååå mycket av teorierna som det var tänkt att jag skulle använda, eller skrivit klart teorikapitlet.
Har varit lite less senaste tiden på att jag är som jag är. Tidsoptimist.
Men det löser sig ju alltid. Kommer göra det även denna gång. Och det är bara att acceptera att jag inte är ute i god tid med nåt och hinner sitta och läsa igenom och förbereda i lugn och ro en vecka före. Ain't gonna happen.
Hem igen i helgen, kanske boosta lite äkta kärlek, och så stänga in mig med hörlurar och bara mata tankar och text. Till veckan ska rådatat och resultatet lämnas över och jag ska opponera. Sen är det bara rapporten kvar. Och lite analys förstås.
Stod på LARV, luleå arbetsmarknadsmässa, för Sweco då såklart. Säkert 50 st A-elever som kom fram, jättekul!
En hudvårdsklass inbokad i helgen också, det var längesen så det är en morot för att stänga in mig resten av tiden.

Sista intervjun gjord

Vaknade mörkröd och insåg att jag kanske har lite känslig hud från brännan på ekvatorn, men enligt hudterapeuten är det under kontroll och det gick ju bra den gången.
Men jag ser ganska förskräcklig ut, å andra sidan har jag sett betydligt värre och jag ville testa. Och kan inte säga något förrän jag sett resultatet om ca en vecka. (nej, jag ska inte se ut som ett monster i en vecka men det tar ett tag för huden att kicka igång.)
Gjort sista intervjun idag med platschefen, och nu är det åter till luleå och knacka på hos min handledare tills jag får tag i henne och sen bara analysera och skriva. Arbetsmarknadsdagar imorrn också, och jag skulle ha tagit tåget inatt för att hinna fram i tid men p.g.a. urspårningen nånannanstans så är det inställt och jag får ta morgontåget istället. Gör ingenting för dels blev jag bara schemalagd att stå i montern på em, och dels tror jag tågurspårningar räknas som force majeur som man inte direkt behöver gå över lik eller ta taxi till ett frivilliguppdrag för.
Struntade i träning och vilar mig själv och huden med en riktigt, riktigt tidig kväll med min lunchlåda till middag och en bok, för första gången på några veckor i en säng och inte madrass på golvet. Kommer vakna som en ny männisch imorrn.

AHA

Testat ordentlig AHA-syra på Wilmas idag för första gången. Sved som bara attan och nu stramar det, blänker, svider och är rött men ska vara superbra och det är kul att testa. Fick ett presentkort i julklapp av farmor och eftersom jag har bra produkter och rutiner själv så passar jag på att göra nåt lite extra för huden.
Avbokning av min make up-modell ikväll som skulle komma till studion på Teg, hon fick vara med sin familj istället. Och så är ju prioriteringen även för oss som jobbar.
Får därmed en kväll till stökande och mejlande som jag behöver eftersom jag inte varit hemma på länge. Sen är det tillbaka till trollen för en till mysmorgon, dock betydligt mysigare när man gått och lagt sig tidigt och det är helgmorgon, men det vet nog alla småbarnsföräldrar. Hur mycket gröt hinner en ettåring slänga på golvet innan dagis?
Går i sina storasyskons fotspår och jag är poppis och har ett tacksamt namn så det har aldrig varit så lätt att kliva upp när man är trött som till ett "Naaaannaaaaaaaa!"
Dagens husmorsknep är silverputs:
koka upp 1L vatten
blanda i 1 msk salt, gärna grovt
1 tsk bakpulver.
Lägg i en bit aluminiumfolie och silverskiten och voilá!

Kaffebad

Nu ser jag ut som sjuksköterskan igår, fast med kaffe. Gjort gofrulle till mig själv, måste säga att det hade ju varit roligare om nån annan gjorde det men man ska inte klaga. Många mornar är jag ju glad att vakna själv.
Skulle använda min julklappstermos dagen till ära men den visste jag uppenbarligen inte hur den funkade. Men fin är den. En riktig stelton.
Nu ska jag unna mig att få läsa lite och surfa en stund i sängen med kaffe och sen blir det nästan som en vanlig dag först, har en hel del på agendan.
Sen lite spa, bodypump, resturang och bio. Och imorrn bär det av norrut igen.

Blodbad

Skulle lämna blod idag. Det gick bra som vanligt. jag har allroundblod som alla vill ha. och fast jag har lågt blodtryck så pumpar det för snabbt i slangarna. hur kan det komma sig?

Däremot hade de en ovanlig incident. Min MK-kollega som jag stötte på där låg i sängen brevid mig och helt plötsligt hör jag sjuksyrran säga "och det här händer ju väldigt sällan" och så är det helt plötsligt blod överallt. Över hela henne, över golvet och hon fick t.o.m. I MUNNEN. Hur nu det gick till.
Hon fick såklart panik, det bara lyste i ögonen, men hon agerade väldigt professionellt och de andra tog över och började städa och plåstra om. Ingen fara med patienten, men rutinerna var att man var tvungen att träffa en läkare när sånt där hänt.
Nu har jag väl skrämt bort en del potentiella blodgivare, tur jag inte har hela sverige som läsare. För det är inte meningen, jag vill verkligen verkligen uppmana alla att lämna blod. Det kan ju vara dina nära och kära som behöver det imorgon.
Men för mig som typ är rädd för TV-reklam för plåster var det en ganska traumatisk upplevelse. Men konstigt nog går det rätt bra när det är live. Men nu såhär i efterhand nästan svimmar jag när jag tänker på det.
Och som sagt, det där händer ju aldrig och mer sällan så statistiskt sett lär det inte hända igen än på ett tag så det är bara att pallra sig dit. www.geblod.nu

Gott nytt år!

Sådärja, då var det nytt år, ny vardag, jag är inofficiellt ett år äldre och väntar på att det ska bli sommar igen.
Riktigt svårstartat idag men har å andra sidan ingen tidspress senare, jag får väl sitta till tio ikväll om jag inte blir färdig.
Dagens agenda är att lyssna igenom minst en, helst lite av en andra, intervju och boka in de två sista. Helst i veckan. Annars blir det klurigt. Eftersom jag måste till luleå och räkna lite mer på träkonstruktionen, ska vara inne nästa fredag.
SEN är det full fokus på exjobbet. Nu har jag tjänstledigt till och med februari. Tur jag har bra chef.
Ska bli kul faktiskt att komma igång nu igen, även om det som sagt är segt upp på morgonen när man inte ska nånstans och just fått unna sig lite jullov med sovmornar.
Trevlig helg i stockholm med Erika och hennes vänner. Trist att somliga fick inleda året med att bli rånad men som tur var hade hon sålt sin mask (vi hade gjort hemmagjorda och målat dem själv) för 300 kr! Så hon hade cash och vi hittade henne på väg hem.
Annars har vi mest testat SLs alla olika vägar men haft riktigt trevligt och avslappnat och garvat så som jag inte minns jag gjort sen finlandsfärjan.
Läst lite på tjuvlyssnat.se också. Är att rekomendera en deppig dag.

RSS 2.0