Öland i mitt hjärta

Snart har juni också gått och jag växlar mellan känslan av att sommaren är slut och snart börjar.
Hemkommen efter en underbar semester på Öland med familjen Jonsén och levt på god mat, jordgubbar, vuxendricka, kaffe, glass, morgondopp naken i havet, spontana utflykter och varma människor.
Nu vill jag flytta dit... eller dit igen. En sommarkurs i smide kanske. Som vanligt tusen idéer.

Var igår på middag som sommaravslutning med andra konsulter här i stan, de som uppfostrat mit. Skulle göra en plansch för självutveckling med MKs tre prioriteringar (i ordning) Min själ - familjen - karriären
min blev snabbt klar och jättetydlig:
- Stillhet
- En stor gård där alla ryms, allt mitt och allas som vill (heter det allas som vill?! kan sånt på spanska men inte mitt modersmål)
- En harmonisk balans

Så för att komma lite till ro och eftersom jag stormtrivdes på Öland gick jag upp i klassiskt Ölandsmanér strax innan sju imorse och kokade kaffe och  har sen suttit med morgontidningens seriedeckare, korsord och annat i hammocken på baksidan och bara bestämt att det här blir en bra dag.

Nu hålls det tummar!

Det är godkänt tillbaka till framtiden som gäller.

Själv sitter jag och korrläser en rapport om ciklider, sånna som Hans-Jörgen på Saltön är expert på. Från att ha trott att de är renodlade akvariefiskar till att kunna allt om deras uppkomst och hotbild i Victoriasjön anser jag mig också numera som en expert på ciklider. Jag måste säga att det har tagit mig lång tid och mycket resande för att inse att akvariefiskarna faktiskt kommer någonstans ifrån. Hur har det kunnat undgå att reflektera sig genom min knopp? Vem får för sig att fånga dem därute där de är så fina för att skicka dem till akvarieliv i generationer framåt? Och vem köper? (Jag)

En sväng på stan i det strilande lilla fisregnet som envisas med att hålla i sig och sen blir det turné upp till Luleå och avslutningsfestivalen där.

Vars tar alla pengar vägen?

Igår var jag på möte om att starta eget så jag ska kunna bokföra rätt, betala rätt skatt etc.
Ganska krångligt och även om det är nåt som vem som helst kan klara av och jag faktiskt tycker sånt är ganska kul så var det så att jag kände mig glad att jag inte valt en karriär inom extern- och internredovisning.

Så tittar man på nyheterna, nu har LETTLAND gått i konkurs också. Först var det Island, nu Lettland. Jag visste inte ens att ett land kunde gå i konkurs.

Och i USA minskar jobben allt mer och krisen fortgår, börsen rasade med det Lettiska beskedet och jag bara undrar VARS tar alla pengar vägen??!? Det måste ju vara plus/minus, någonstans måste det ju gå plus??
Även om jag känner till att aktier handlar om förväntade värden etc. men ändå?!

Samtidigt har Microsoft köpt 1,6 % av Facebook (!!) för 400000 miljoner dollar.... VA?!?!?
Så några har ju pengar iallafall. Kan man flytta till Microsoft?

Upp och ner

ner och upp, så är mitt humör, min karriär, mina sommarplaner och mycket annat. Men ofta är det ju upp.
Och det är väl trevligare att det märks när jag är glad också, även om jag aldrig lyckas dölja när jag är på lite sämre humör heller.
Konstateras kan att jag passade in i latinoland.

Idag är en dag med träningsvärk och mycket roligt på agendan. Coach-möte med min nya chef, lunch med pappa och brorsan, shoppingrunda till sporthuset och försöka hitta nya löparskor nu när jag faktiskt kommit igång, shoppa arbetskjol, ansiktsbehandling och sen en informationskväll om starta eget på skatteverket.

Så roligt ska jag ha idag =)

RSS 2.0