Vinn annonskampanj värd 100 000 kronor på några av Sveriges populäraste bloggar!


Tillbaka till civilisationen och internet.
Bra start på annandag jul, det är favoritstartpådagen med kaffe och laptop i sängen. och massor med kakumackor från momme i julklapp.
Så via twitter trilla jag in på en tävling, faktiskt via en annan kvinna som håller på med försäljning av hudvårdsprodukter och utbildning och karriärcoachning av andra kvinnor. Gotta love nätverkande och sociala medier.
Hursomhaver vore detta det absolut bästa som kunde hända OM jag vann, dels en ekonomisk push och en spark i baken, jag har bara fokuserat på exjobbet i höst men i bakhuvudet funderar jag fortfarande hur jag ska sammanfoga allt i fortsättningen när exjobbskoman är ett faktum. Jag har ett fast jobb, jag har ett eget företag, jag kan jobba ännu mer på egen hand, men jag kommer jobba mer på jobbet också. Gäller skilja på det. Och vara ledig ibland. Och så gillar jag ju att blogga. Håller på med en ny hemsida som är under construction som kommer länka ihop allting och vad vore bättre än att komma till skott med det och få den annonserad! Självklart kommer bloggen finnas där, eller länkad dit.
Läs mer om tävlingen:
"Har du en blogg och ett företag, eller är intresserad av att starta ett företag, kan du nu vinna en annonskampanj för din blogg i den svenska bloggosfären (på några av Sveriges största bloggar!) till ett värde av 100 000 kr! I priset ingår också produktion av annonsen (värt ca 3000 kr).

Så här vinner du!
Detta är ett utmärkt tillfälle att få ut och öka kännedomen om din blogg.
Allt du behöver göra är att motivera här under varför SEB Enkla Firman är bra för dig som har blogg och företag, men även för dig som har tänkt starta ett företag i framtiden. Motiveringen postar du via Facebook, Twitter eller på din egen blogg.

Tävlingen avslutas 26 december klockan 23.00. Vinnaren utses av representanter från SEB, Tailsweep, Nevnarien och Mogi och juryns beslut går ej att överklaga. Vinnaren kontaktas personligen och beskrivs här 30 december. Näringsidkaren tar emot priset och använder det i sin näringsverksamhet (för intäkternas förvärvande). Värdet (100 000 kr) av priset tas upp som intäkt och vid utnyttjandet av kampanjen tas motsvarande belopp upp som kostnad."


Read more: http://enklafirman.feber.se/#ixzz19D154UwL

20 minuter

intervju tar 3 timmar att skriva rent.
Hur lång tid tar då 7 st intervjuer på i snitt 1,5 h?
Rätt svar: Hela jullovet

Sista rycket

Nu gör vi ett sista ryck - sa knoppen
God jul nu tar vi en förkylning - sa kroppen
Segare än seg igår men ingenting motför idag. Gjorde klart sista ordrarna inför jul igårkväll och var uppe (jätte)tidigt och vinkade av lisa till bussen så jag har hunnit stöka undan en massa, men huvudet är tjockare än jag vet inte vad.
Och har en eller möjligen två intervjuer idag. Och ligger liiiite efter planeringen i exjobbet för att kunna känna mig ledig i jul. Men nu har ju kroppen och framförallt huvudet checkat ut ändå så kanske lika bra att ta julledigt en vecka trots allt.
Julavslutning med tjejerna ikväll också blir mysigt, sen sista avsnittet i våra vänners liv.
Men om jag ska orka allt detta, vad ska jag knapra då??
Behöver nåt dunder utöver allt te, esperitox, dinamintC, kaffe, vatten, C-vitaminbrus.
Jag har inte ens feber. det har jag ju aldrig. 36.9 räknas väl knappast ens som s.k. "temp".
nåväl, in i julkaklet nu.
(det är en grej jag definitivt inte hinner innan jul, köpa kakel. projekt kök fortgår med myrsteg)

Musikhjälpen

Önskar låtar för fulla muggar.
Gick till ica i det jättejättemysiga vädret och försökte leka att det var julstämning och kom fram och hade glömt leget så jag fick snällt gå hem och hämta det. Precis sånt väder man vill göra en sån grej i.
Tur det är musikhjälpen på radion. Och när jag gick hem drog de igång "we are the world" med alla artisterna, sjukt passande. Och helt plötsligt avbrösts det av katchinget att man spräckt 12 miljoner kr-gränser!!!!
Helt plötsligt var alla snöflingor jättevackra. Lika vackra som alla barn i hela världen som alla förtjänar att bli mätta och få sova tryggt.
Kom igen nu, 2 timmar kvar. De är redan över 13 mille. Går det nå 14? Önska önska önska!!! 7
smsa och önska en låt och då skänker man 50, 100 eller 200 kr. Då ska man skriva summa , låt , motivation för just den låten. 
Så smsa till 72999 t.ex

50, Mikrofonkåt - September
God Jul brorsan /Johanna

Musikhjälpen 2010

MUSIKHJÄLPEN - LIVE DYGNET RUNT

Direktsändning från Sveriges Televisions och Sveriges Radios insamlingsmaraton från ett glashus på Gustav Adolfs torg i Malmö. Programledarna Nour El-Refai, Martina Thun och Jason Diakité får besök av artister och gäster som uppträder och bidrar till insamlingen på olika sätt, och tittare och lyssnare kan bidra med pengar genom att till exempel önska en låt eller sätta in pengar via musikhjälpen.se.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946


I lost

Såå nära att jag budat hem septembers klänning från Så mycket bättre - leva livet.
Den med Marilyn Monroe på. Som jag googlat efter den, det stod "johannas klänning" på den. så dyker den upp på musikhjälpens auktion! The real deal. Undrar om brorsan skulle snott den om jag vunnit...
Men 6400 gick den för och alla pengar går direkt till kampen mot handel med barn så det hade inte varit en krona slösat men jag förlorade ändå. Var dock med och höjde priset flera ggr och barnen får ju pengarna iallafall så jag får vara glad för det.
Äntligen hemma igen, har haft det fabulöst på paradise hotel i Luleå, kommit och gått som jag velat, kunnat koncentrera mig, varit i skolan till tio på kvällarna, åkt runt och gjort mina intervjuer som planerat och allt har varit frid och fröjd och avslutades med en riktigt bra kväll med en allstarmatch med allas vår allstar jens som dragplåster och sen en utekväll på Olivers, otippat jättebra dancefloor må jag säga.
Knökade in oss hela högen i bilen igår och tog oss hem och även om jag haft det bra så är det skönt va hemma igen. Min fina fina lägenhet och min sköna sköna säng.
En madrass under ett bord i ett vardagsrum på porsön är inte fy skam om man räknar in sällskapet.
Men home sweet home.

Till slut fick döden ge sig

Det har varit ett dåligt år på vad ska man kalla det, sorgefronten.
Fortfarande ingen jättenära till mig men en efter en nära till mina nära.
Begravning av mina kusiners (läs syskons) farfar i lördags och jag tänkte att ok, idag får och ska jag faktiskt va lessen. Det får räcka nu. Och efteråt kändes det rätt skönt. Urlakad som vanligt efter en begravning, men ändå nån slags lättnad.
Men så hörde jag talas om ett bombdåd i Stockholm.
Det var tydligen en självmordsbombare.
Har ju rest en del och följer nyheterna så det tog ett tag att fatta att det kanske är lite konstigt att det händer i sverige ändå. Lite läskigt.
Tur ingen blev skadad bara, och man tänker på de man känner som bor i Stockholm.
Men att min, MIN bästa, närmsta, finaste, äldsta barndomsvän var sekunder ifrån. Och såg allt. Varför just hon? Av alla? Tänk om hon gått en meter närmare, tänk om han lyckats... Och hur ofta ska hon behöva se den filmen spelas upp om och om igen?
Hade det inte varit tidernas sämsta självmordsbombare som bara lyckades utlösa en av fem sprängladdningar och därmed bara dödade sig själv hade vi inte haft henne kvar.
Tack käre gode Gud för det. Eller Allah. Länge leve alla nära och kära. Älskar er.

I wanna be a millionaire

Fick tillbaka pengar på skatten igår. Jag skickar en liiiiten jätteliten tacksamhetens tanke till Fredde för första gången i mitt liv. Väldigt mycket mindre fattig nu. Passar ju perfekt till resten av the kök project.
Gäller tänka rätt. tänka stort. investera. men framförallt ta examen. 
hard core in i kaklet nu med träkonstruktion och intervjuer. Tur det är minus typ 50 ute så ingenting att göra annat än va på skolan ändå.

En man gick in i en bank i New York och frågade efter någon som skötte utlåning av pengar.

Mannen förklarade att han under två veckors tid skulle till Filippinerna för att göra affärer och behövde låna $5000. Bankmannen förklarade för honom att banken skulle behöva någon form av säkerhet för lånet.

Affärsmannen lämnade då över nycklarna till en ny Ferrari som stod parkerad på gatan utanför. Bankmannen godkände så klart lånet och efter mannen lämnat banken skrattade alla inne på banken. "Hur kan man använda en Ferrari som är värd $250.000 som säkerhet för ett lån på $5000.”

En anställd körde ner Ferrarin i bankens garage och parkerade den där.Två veckor senare återvände mannen, han betalade de $5000 han var skyldig plus räntan som var på $15,41.

Bankmannen sa: "Vi är glada över att ha haft dig som kund och att transaktionen fungerade bra, men vi är lite förbryllade. Medans du var borta kollade vi av nyfikenhet upp lite mer om dig och det visar sig att du är mångmiljonär. Varför bryr du dig om att låna $5000!?"

Miljonären svarade: "Var annars i New York kan jag parkera min bil i två veckor för $15,41 och förvänta mig att den är kvar när jag återvänder?"


Julpyssel

Tillbaka från en roundtrip till Östersund med omnejd som jag tror gick ganska bra, intervjumässigt sett.
Fick bra tips från världens bästa mamma som skrällde till och visade sig vara en hejare på intervjuer. Inte tänkte jag på det.
Satt med träkonstruktionen hela dagen igår och kom igång. Och nu verkar det vara officiellt, jag saknar 1,4 hp p.g.a. barcelona inte räknar på samma sätt så jag behöver ta denna kurs för poängens skull.
Jag började på den i somras för att komplettera till exjobbet och för att jag verkligen har nytta av mer grundläggande konstruktion och träkunskap på jobbet. Så det är inte för det. Men det är ganska mycket att göra.
Men hälften är redan gjort och lärarna har gjort en specialvariant för mig som inte har samma schema som alla andra.
Börjar få lite julstämning också, gör vad som går. Hänger med bröderna bus här och gör bara coola saker. Vi har inte alls julpysslat å gjort nejlikeapelsiner eller bakat lussebullar. Inte alls. Vi har knappt värmeljus.
Skön lugn start på morgonen då de två minst morgonmuntra dragit till skolan redan så passar jag på med en kaffe och lussebullsfrukost.
Har en tro på att om jag får starta i lugn och ro och ta mig tid att läsa nån av mina kära vänners blogg, läsa en artikel eller nåt så blir dagen bra. Har svårt hitta det där lugnet senare under dagen. Då blir det isåfall sparat till kvällen och då är jag för trött.
Men det får inte bli för länge. Typ nu är det dags att komma igång.
Godmorgon!

Vinterkräksjukan

nehej, inte jag inte. Men i gbg.
Så en dags frist i Lule.

fuck off nu kör vi!

som petter skulle ha sagt.
har ju snöat in lite på så mycket bättre och nu även twitter.
Inte alls bra. som facebook fast med kändisars uppdateringar. Man väljer. Jag läser ju inte ens skvallertidningar normalt sett. Men det här är ju vad de själva skriver.
Nu blir det en tuff vecka. 3-4 intervjuer på tre dagar och resten luleå med seminarier, exjobb, träkonstruktion och sen en riktig skrattfest på lördag som avslutning. Here we go.

julstädat

SOM jag ska ha städhjälp när jag får full lön igen och är klar med exjobbet.
Städade och tvättade hela kvällen igår. Lika länge som andra var ute på krogen.
Men nu är det julfint!
Orkade såklart inte kliva upp innan det blivit ljust så mysigheten försvann lite.
Händelserik helg fast rätt lugn. Julfest i fredags med jobbet. Årets arrangörsgrupp hade lite att leva upp till från förra året men det blev trevligt. Hyllas de som hyllas bör, och jag vill tacka vår nya förmåga för att ha tagit le dancefloor till en helt ny nivå. Heja och välkommen!
Andra yngre förmågor kläckte ur sig "oj, nu måste det va nån gammal som har valt låt på spotify. Vad är det här för skit?"
Det var stones.
Men alla hade roligt och skönare dansgolv är svårt att hitta.
Igår skulle jag hitta kakel tänkte jag och göra sista rycket i köket så det gick att montera bänkskiva direkt när den kom tänkte jag och att då allt skulle va klart eller förberett men det var tydligen inte så enkelt.
Och jag har beslutsångest. Ska ta mig tid nån natt och modellera upp och rendera olika bilder på köket.
Jag predikar hudvård före make up för "man lackar inte bilen innan man tvättat den"
Men man kan tydligen renovera ett kök utan att rita det först. (när man faktiskt har som jobb att rita sånt på dagarna)
Två avbokningar idag och inget kök gör att jag hade kunnat va på johnossi igår. Men ikke tenk på det.
Nu strömmar julmusiken och det väntar lite träkonstruktionsuppgift som ska redigeras, renskriva torsdagens intervju för exjobbet och lägga sista ordern innan jul.
Sen luleå.
får lägga ut en official tour om nån funderar varför jag aldrig svarar i telefon, öppnar dörren, är på jobbet eller nåt annat.

Jag hinner inte

eller jag hinner mycket. Det beror på hur man ser det.
Men inte blogga i varje fall.
Ska ut på turné med exjobb snart å får försöka bli bättre på att uppdatera vars jag håller hus nånstans. Vet knappt själv.
Första intervjun idag. Om en timme. Precis nu blev jag jättenervös.

RSS 2.0