Gratis spotify premium

http://www.gratispremium.com/?ref=309796

om nån är intresserad.
Tar några minuter att fylla i men sen har man det.



Vår kämpande bastu

den har klarat sig.

Och till alla som inte fattat hur nära det var har Lisa fångat det på bild.

På bilderna då vi förgäves försökte mota undan isblocken, ser man dåvarande vattennivå. Ca 1 m förhöjd på bara någon timme. Långt över normal standard där ån är en vanlig sommar och där isen ligger.
Och vi som trodde att faran nog var över.

Nej nej.

Dock mestadels vatten och det är den ju faktiskt ganska van vid. Och vi också. Så alla dörrar, lösa pryttlar, kaminen m.m. är utplockat, bortburet och inlåst i en lada.

Men ändå.






Men det är ändå inte som -95.

Tänk att jag var med, för en gångs skull. Jag tillhör kategorin som säger "det var ändå värre -95".
MEN det är nära i år.

Och jag älskar brandbilen. Om jag skulle kunna flytta till sorsele för thaivagnen skulle jag lätt kunna flytta till ammarnäs bara för att bli brandman och köra den bilen.

Gotta love norrland

Varit i lule ett dygn. Hälsat på gamla kompisar, tittat på redovisningar av exjobb. Aningens prestationsångestingivande men inspirerande!
Pratade med vår koordinator också och fick lite tips.
Blev uppskriven på en sommarkurs i träkonstruktion. konstigt nog känns det spännande och kul. Utmanande. Ska bli skönt få tänka på nåt sånt igen. och förhoppningsvis komma igång inför att skriva ett exjobb inom någorlunda samma bransch.

Helgens stora reflektion är ändå bussen. Jag har åkt den en miljon gånger. Direktbuss med basketlaget tar alltid exakt 3 h och 15 min.
Linje 100 tar 4 h 10 min och då måste man betala 10 kr extra för att man får se på film.
Igår hamnade jag på linje 20 som stannar i varenda j*la by längs hela kusten. 5 timmar och 20 minuter.

Och om det inte bara vore för tiden, att man får inse att de inte satsar på höghastighetståg, att vi är för få som åker etc. Men HUR i H*lvete kan det vara så DYRT?!!??!?
Det är 26 mil och det kostar 295 kr!!! TVÅHUNDRANITTIOFEM!!

Det bär sig ju inte ens för EN person att välja buss framför bil.
Priset borde väl ligga nånstans så att om man möjligen får ihop fyra personer till en bil så blir det billigare. alltså typ 100 kr.
Vad kostar x2000 mellan sthlm och gbg för tre timmar?
De konkurerar ju inte ens med utrikesflyg från vissa orter!

Eller betalar man för tiden?? inte konstigt folk fortsättar köra bil istället för att åka kollektivt.

Härligt att bo i vårt älskade norrland.

Sommarvecka


Jag ligger nu i sängen och dricker morgonkaffe och äter ananas, aningen tagen efter helgen med afterwork, 70-tals battle på scharinska mellan beatles och stones i fredags, kulturnatta igår och en som vanligt lång arbetsvecka. Så en liten uppdatering följer.

Hela veckan har varit som en enda lång sommar, om det undgått någon. Och NEJ, det har INTE varit för varmt.

Skönt. Synd man jobbar, men det blir lättare även det när man kan gå ut på lunchen och man slipper ta jacka när man ska iväg på nåt möte eller så. Hoppas hoppas det håller i sig, fast alla säger att det inte ska det.
Jag tycker det är roligare att hoppas!
Och jag minns verkligen inte hur det var förra året, eller 1987, eller -94 (jo förresten då var det varm sommar för vi tog VM-brons, men det är nåt jag lärt mig, inte som jag minns) och jag tycker ALDRIG att "det är nästan för varmt!"

Jag är glad för mitt minne, jag minns nästan alltid bara de bra sakerna. Jag tror att alla somrar varit varma.
Men det kan vara för jag aldrig haft bara fyra ynka semesterveckor på mig att maximera det hela och istället glassat runt på diverse varma ställen. Jag vet inte. Vi får se i sommar.

Veckan har varit bra, och har nu några bilder från förra helgen.
Efter att vi åkt brakade det loss med vårfloden. Jag trodde vi var safe, och att det bara gällde hemavan enligt tidningarna på måndag. Så på tisdag satt jag och var kaxig på fikat och sa att det är inte "fjällen" som är drabbat, det är ju bara i hemavan.
Så ser jag bilder jag känner igen. Fast med lite mer vatten på än vanligt. Och en granne till brandman. Ajaj, vi hade lite vårflod vi också. Men de verkar ha den under kontroll!
Vill man följa den eller något annat som händer i ammarnäs ska man följa kinnas blogg:
http://blogg.vk.se/kinna-persson-ammarnas

hon uppdaterar lite oftare än jag. Speciellt från ammarnäs. Läste precis att hon haft över 6000 besökare under 18-21 maj! Väldigt uppskattande kommentarer om vårflodsrapporteringarna.

Så fort jag listar ut igen hur man fixar länkarna här på bloggen ska jag lägga till henne och ta bort de gamla som inte ens funkar. Jag ska uppdatera mig helt enkelt. Tänk vilken energi man får till ALLT bara det blir lite ljust!

Här kommer lite bilder


Vi flyttade boa. Egentligen undrar man vem som verkligen jobbar? Bamse kan ju åtminstone slänga sig i väggen, kolla in våran Otto där på hörnet!





Vedproducenterna.



Momme skötte markservicen som vanligt. Rätt vad det är man kommer in i storstugan så är det våffelkalas.


Och här är slutligen islossningen som höll på att ta vår bastu.


Morbror Tokig stod såklart i själva islossningen. Vi andra stod på åkanten.

Islossning

tänker inte ens kommentera alla sms jag fått hemifrån om sommar, sol och uteserveringar. T.o.m. sandstränder! (?)

Jag fick se islossningen! Har väntat och önskat år ut och år in. Men lätt att pricka av den....

Men i år så fick jag se den! jag hörde den! och jag var med och knuffade på isblocken så inte vår fina bastu skulle åka med.

Såg inte hela utan vi var tvungna ge oss av när det fortfarande var fara å färde för bastun men enligt rapporter har det nu släppt helt och på några minuter var det utom fara!

Fick blåsor i händerna av att stå och stångas med hässjestören mot isblocken så nu har jag bevis på att jag jobbat i helgen.

annars har vi mest hållit på med veden. Vedfestival har vi försökt poppa till det med att kalla. Hade hyrts en vedklyv från stan och släpats många många björkar. och tallar. och granar tror jag.

Vi bidrog till det hela mest med att tömma vår vebod eftersom vi behövde flytta den för kommande byggprojekt så medans de andra stod och klöv kubik efter kubik med färsk ved så lassade vi skopa efter skopa med baklastaren över till deras tomma förråd.

Vi har utvecklat vedallergier och vedskämt. Tur lasse kom upp på fredageftermiddag och hjälpte till så vi blev färdiga nångång.
Vilken lasse?

VEDLASSE!!

La sueca

jäääääättedålig och långsökt ordvits för alla som kan spanska och känner mig. Mer än så var det inte.

Men jag fastnade på en bild iallafall (nästan), framför spaniens paviljong, vars annars? me gusta.
Gick dock aldrig in, var för lång kö och inte ens på spanska kunde jag snacka mig in som vip.
Benedetta Tagliabue som är arkitekt. Var gift med katalanen Enric Miralles (även han arkitekt) som dog och hon tog över kontoret. Gjort bl.a. Torre Marenostrum i Barca, där jag fick höra talas om henne.

Läcker paviljong åtminstone, fick vattnas lite innan fyrverkerierna.
Är gjord av vad det ser ut som, typ bast.



Mer materialkännare än så är jag inte. Tyvärr. Kan mer på molekylnivå, vad PCB står för, vilken sträckgräns kall- respektive varmhärdat stål har och sånt.

Fick just lära mig att ull tydligen är bra material i kostymer. Jag som tyckte det lät jättevarmt.
Hemteknisk, mamma?


Kina-bilder

Ska försöka sovra och lägga upp några bilder iallafall....

  
Svenska stoltheten...

 Sammanfattningsvis kan man säga att det var många kineser. Lite som Noliamässan. Mellan paviljongerna var det inte så trångt men för att komma in i dem.... Jag gick bara in där mitt vip-kort från sverige dög eller där det var samlade utställnignar eller av någon annan anledning ingen kö. Alla kineser hade ett pass som hörde till biljetten som de ville stämpla i varje paviljong. Det var det viktigaste. Sen ett foto med V-tecken och så vidare.

 Kinas paviljong. Första som mötte mig när jag kom upp från metron från flygplatsen.
 Världens fjärde största byggnad när den byggdes (eller tredje? nånting sånt) Jin Mao, numera överglänst av japanskrapan "kapsylen".

 TV-tornet Pearl Tower (Kuwait Towers look-a-like)

 Fyrverkerierna under invigningen. Sägs vara världens största någonsin. Jag tror det.

Tar otrolig tid att lägga upp bilder, jag får återkomma. Och nej, jag är inte med på någon av bilderna själv.
Nästan.
En eftermiddag hittade jag några kineser (eller snarare så hittade de mig. Undrade vars jag kom ifrån som var så lång och hade gult hår. Om inte deras engelska varit lite tafflig hade jag bett dem definiera gul, måste va annan färgskala där borta)

  Så här ska det se ut. Teceremoni. En liten kines i sidenkostym som snurrade tekannor, skvätte på tegrodor, la blommor i glas och hällde te på m.m. Allt för tur, barnalycka, rikedom etc.

 Här sitter jag och glassar och käkar brunch med en av arkitekterna för paviljongen (och alla andra arkitekter för paviljongen som inte fanns med på bild) värre kan man ha det. 

   Baren på taket i svenska paviljongen, uppifrån och nerifrån. Man vill gärna ha trosor under kjolen. Och inte titta ner. Men det är 3 cm tjockt glas så no worries! Det håller.

 Danmark hade haft folkomröstning och fått ta med sig den lille havefruen....

 Lite solnedgång över el sueco....  som sen tänds på kvällen.

  Nej, det är inte Mario kart. Det är bara en vanlig bro. Men jag fattar vars de fått inspirationen från. Fanns ännu mer svårfångade färgmönster i regnbågsskalan.

 Mest konstnärliga bilden jag lyckades med. Det är en ganska ful installation på Lettland eller Litauens paviljong egentligen, orangea uppblåsbara prydnader. Men jag tycker jag fångade den bra. Det får avsluta.

Finns betydligt mer på:
http://www.flickr.com/photos/41402540@N02/

 http://www.swedenexpo.cn/en/media/media-library/

 http://www.youtube.com/user/SwedenExpo

 http://www.sweco.se/sv/Sweden/Om-Sweco/Expo-2010/Bilderna/

 


Som att dö och vakna i himlen

fast jag bara sov på ett plan. Till Kina. Världens ände.

Vulkanutbrottet försenade resan och strök kursen ur all sin tänkta form. Det sägs att några studenter från Lund hann iväg och kom fram och fick någon form av kursen.
Men det må va... för jag kom dit! Ändå.

Börjar bli dags att rapportera lite från denna helg, jag tog mig aldrig tid där. Denna gång skrev jag inte ens ett enda vykort. Ett sms hem och ett till jobbet att jag kommit fram och sen tänkte jag inte mer på Sverige på fem dagar.
Förutom på den lilla representation till Sverige som Sweco Architects - concept & design skapat.

Helt otrolig. Paviljongen är ingen vits att börja beskriva, det finns på youtube, google, expo2010.se, sweco.se etc.

Den var fantastisk. Helt sjukt att den stod där. Den såg EXAKT ut som på alla bilder och filmer de gjort här i Umeå. Hur är det möjligt?
Och alla paviljonger jag läst om innan, England, Spanien, Finland, Kina.... de var ingenting i jämförelse, jag må vara lite partisk men jag tycker den svenska var den finaste. Kanske visste jag inte tillräckligt mycket om de andra, om tanken bakom och kanske upplever inte alla kineser den svenska paviljongen på samma sätt som mig.
Hur ska de fatta att mönstret på fasaden är stockholms stadsnät?

Nu måste jag gå till jobbet, jag får återkomma med bilder sen.

Jag har haft det bra.

RSS 2.0