Den blå majsen

Som bekant försvann många av mina bilder till förmån för de som arbetar på flygplatsen i Lima och många har frågat efter bilder och speciellt den blå majsen. Ifall jag hittade den eller inte. Och jag som fotat och allting.

Sent omsider har jag fått över det lilla minneskortet som jag hade räddat med mig och vad hittar jag där, bildbeviset!

Så såhär ser det ut choclo moreno, mörk majs:


Praktik!

Efter många försök och om och men så fick jag äntligen praktik. På Sweco Management i Umeå.
Första dagen idag.
Kan bli hur bra som helst.

Mysteriet med de försvunna flaskorna

En gång för inte så längesedan när jag var ute och sprang hade jag med mig en vattenflaska som när jag längtande efkom i mål efter passet inte låg kvar. Jag trodde först att jag råkat slänga den för långt in i buskarna men hittade den ingenstans. Tänkte att nån kanske trodde det var skräp eller någon annan vätska i flaskan som "dagens ungdomar slängt omkring sig".

Så idag när jag kommer i mål så händer samma sak. Vars tar mina flaskor vägen?
Jag hann elda upp mig lite på en dam som kom gående men insåg att jag behöver ju inte vara otrevlig, hon tror väl isåfall att hon gör en välgärning som städar upp, hon vill ju knappast ha det för att dricka. Men hon hade inget i handen ändå.

Så jag börjar bege mig hemåt och kommer precis in i rödbergsskogen och där står han, tomten, lortig från topp till tå med sin cykel och fyra stora kassar med skräp och pant.
Så jag tror jag har hittat min tjuv. Och den 1-kronan kan han gott få isåfall. Vet inte ens om han har ett hus och jag har ju ett som jag kan springa hem till och dricka färskt vatten från.

Idag fika med Elin, Maija och Ellen samt Vincent för första gången! =)

Tillbaka i stan

Så är jag tillbaka i stan efter 2,5 veckor i stugan i Ammarnäs. Saknar det redan.
Var soligt och ösregn, vi har jobbat och varit lediga, badat och eldat, bastat och haft loppis. Och åkt flotte såklart.
Helt perfekt ammarnässommar!

Och så hade vi ju Ottossonracet vilket gick av stapeln söndagen v.29 då alla som skulle komma anlänt. alla var med och vi är stolta och nöjda och grillade för att fira.
Vi löpare som körde en "riktig" Ottosson dvs. till och från talludden sköt det till onsdagen därpå eftersom det var så varmt och idrottsläkaren (som även skulle springa) tyckte det var rent hälsovådligt.
Men vi klarade det!

Stolt segrare: Lars Jonsén och jag kom in på en stolt fjärdeplats av fem! Och enda tjejen var jag så nästa år när några bebisar kommit ut och nån annan slutat amma kanske jag får nån fler med mig.
För en uppföljning blir det, i en eller annan form.

Detsamma gäller min och kusinvitamin Lisas lyckade loppis!

Nu tillbaka i Umeå och vi har gäster från Öland och jag njuter av att få bjuda igen lite sen min fantastiska semester där.
Imorgon Nolia, där lär vi inte vara ensamma.

RSS 2.0