Lärdom i livet

Om man går och shoppar på en soptipp är det skräp man får med sig hem.

Såg f.ö. Coco - livet före Chanel på bio med kusin idagl, mkt mysig film.
Avslutades på waynes med chai latte, var åratal sen känns det som men lika mysigt fortfarande.

Härlig kväll i höstmörkret!

Vem är hon?

Såg som vanligt på morgon-TV medan jag åt frukost imorse och angående debatten om Sverigedemokraterna så uttalade sig en expert som heter Kerstin Holm.
Det här är viktiga ämnen och väldigt viktigt att ta ställning, lyssna, följa debatten etc. men det enda jag kunde tänka på var: Är hon denna Kerstin Holm en av rösterna i Bumbibjörnarna?!?

Tack för timmen

snacka om bra dag att sova ut på!
Kände en blandning av skönt-att-vara-tillbaka-i-utelivs-svängen och ångest för att det var så sent när jag låg och läste efter att jag kommit hem efter en riktigt bra utekväll hos Jon och Emelinda (tack!) med grannfest med tegs A-lag (eller var det pojklag? eller är det helt enkelt bara pojkar i a-laget?) och Rex.
svirade hem i perfekt skick för att tvätta bort allt smink ordentligt, äta lite mer trots att jag spenderat en timme på max (jag har ett litet underskott på sömn och mat under veckorna som jag försöker ta igen på helgen) och sen var jag inte riktigt trött men istället för att börja om och rocka loss till spotify så kröp jag ner som en annan pangschis och läste min kära nikki sixx-dagbok.

Vaknar av att mamma ringer och säger att jag tjänat en timme och undrar om jag vill följa med på spa idag. JAAAAAAAAAA!

Stulen lördagsmorgon

Jag skulle:
Vakna utvilad
träna bodypump
träna dans
leka med min nya kamera och gå ut och fota.

Jag vaknade - trött
Jag hann inte till bodypumpen för min cykel var stulen
Jag for aldrig på dansen för jag var så trött och less.
Min kamera har inte min favoritfunktion. Varför frågade jag inte om det utan bara antog? Kan det ha varit för att jag fick stå och vänta på en säljare i 20 minuter innan han kunde hjälpa mig, fast jag bara skulle ha en kamera exakt som den som blev stulen fast lite nyare och med rabatterbjudande.

Tema: stulen kan man säga.

Nåt som inte blev stulet var en ikeagrej jag lagt ifrån mig på min grannes moppe sist jag parkerade cykeln i onsdags. Den hade ingen tagit. Tur den va rostfri.
Den tappade jag däremot en grej från ner på mitt nya fina svartvita golv så det blev ett hack.

Är det sånna här dagar man borde ha stannat under täcket?

Äntligen fredag

Lång arbetsvecka över. Har dock haft en riktigt bra vecka med kul att göra, lön och bra klasser på kvällarna.

Totalsnöat in på mötley crüe som bekant och plöjt igenom halva boken av Nikki Sixx och just beställt Tommy Lees biografi också.... det här kan inte vara nyttigt.
För att väga upp beställde jag även Che Guevara - dagbok från en motorcykel och Fidel Castros självbiografi (heter det fortfarande självbiografi om det är med en spökskrivare?)

Skulle städa ikväll men det är rocktema på idol och soffan är riktigt skön... 

Om någon som inte bor här skulle råka läsa det här så har det snöat idag! Men det låg inte kvar. Imorgon kanske.

Det snöar!

Äntligen!
Jag har frusit i flera månader redan, och det enda argumentet som alla kommer med för att trösta mig är att vi kommer få snö. I södra Sverige får de ingen. Och i Barcelona får de definitivt ingen.
I Amman snöade det när jag var där vilket jag inte trodde på förrän jag såg snön på palmerna med egna ögon.

Och nu singlar lapphanskarna ner utanför fönstret och det är rätt trevligt att bo i Umeå, sitta på jobbet och göra lite nytta och lyssna på spotify.

stjärnskådning

Imorse hade jag fått en ameliatidning och tänkte tillåta mig va lite supersticious och läsa horoskopet. Kollade noga att det gällde för de här datumen (annars betyder det ju otur att läsa det!) och det var ganska bra resultat och jag hade romanspotential med vågen. Så jag tänkte bäst jag läser om vågen också då, inte för att jag känner nån som är våg men ändå. Då står det att vågen har en player-månad och bäst flirtar med lejon och nåt annat!
Vem tänkte ut det?
Jag trodde det fanns en hjärna bakom de där förutsägelserna men det kanske bara är mitt kärleksliv i stjärnorna, kan ju förklara en del.

Gomorron!

Kamuyot, Europe & Español

Kamuyot var en riktigt speciell upplevelse som utlovat. Helt grymma dansare (modern dans) och publiken fick vara med, de dansade på ett annorlunda sätt och mycket individuellt för att sen gå ihop och göra stora koreografier. Vi satt i en fyrkant på bänkar i sporthallen på ersängskolan med taklamporna tända, så det var lite annorlunda.
Ett ord yttrades under hela föreställningen (förutom voff voff): Alexander.
En intensiv timme.

Spanska fredag och lördag har varit som vanligt en skön upplevelse. Igår fick vi höra tango på finska av en kursare som kände att hon ville sjunga den eftersom vi pratade om en känd operasångerska från latinamerika som gått bort. Då ville hon sjunga för oss. Och det var vackert, inte som när jag senare på kvällen sjöng med i Idols Michael Jacksson-tema.

Hämtade indisk mat (jag åt kyckling Goan så nästa gång jag inte kommer ihåg vad jag åt förra gången som var så gott så kan jag kolla här) med Josse och drack lite riktigt fredagsgott rödvin och sminkade oss lite 80-talsinspirerade och sen bar det av till scharinska där det var coverkväll.
Min"släkting" (ingift typ)/bekant skulle spela och när vi väl kom in så hade alla peruk och blå ögonskugga, publik som band, så det var inte helt lätt att ens se vem i bandet som jag skulle förväntas känna men med uteslutningsmetoden så var det han som såg ut som kiss. Och en timme senare när sminket svettats bort var jag kunde jag konstatera att det var så. Varför han var kiss i ett europe-band vete gudarna men han kanske var inlånad. Grymt bra var de iallafall!

Jag är nog en 80-talshårdrockare och nu i min period av Mötley Crüe var det här en riktigt passande upplevelse.
Mer Rock 'n roll!

Idag spanska igen och inget märkvärdigt har hänt utan nu ska jag åka till en av mina två utfodringsställen på rödäng för utlovad tacopaj.

Jag ska bli kulturell...

det är inte alls otänkbart.

Ja, jag började med klungan.
Skrattade två timmar i sträck! Och ändå så är de så konstiga och det finns många baktankar. Men ändå roligast.

Tänkte att jag ska haka på det här med kulturhuvudstadsåret och göra lite mer saker.
Har dock insett att framförallt så jobbar jag mer än jag är van vid. Det tar lite tid.
Men jag vänjer mig.

Imorgon ska jag på dans på ersängsskolan - Kamuyot. blir spännande.

Har hunnit beta av en till "självbiografi" ur högen, denna gång "The Dirt" med/av Mötley Crüe. Blev konstigt fast och nu har jag beställt hem Nikki Sixx's egna självbiografi om bara honom med kommentarer av de andra som var med. Ser fram emot att grotta ner mig ännu mer i deras trashiga tillvaro på 80-talet. Ja, vem annars skulle vara intresserad?

Bör läsa spanska, har kursträff i helgen igen och jag har gjort nada.
Men CSN-bidrag och en spanienresa sporrar mig.
Och att om jag kämpar mig igenom de här texterna som handlar om ord som jag inte ens kan på svenska så får jag se massa bra filmer och analysera och resencera (vars är s:et och vars ska c:et vara???) dem, bl.a. City of God (känd brasiliansk hemsk film) och Dagbok från en motorcykel. dvs. Che Guevara.

Hann aldrig se klart den av de nya Che-filmerna med Benicio del Toro som jag hade hemma men den kan nog också komma med i filmplanerna framöver.

Sen ska jag definitivt utöka mitt kulturella engagemang till bio, har en del vill-se-filmer just nu: den om Coco Chanel. (hört att det ska/har kommit en till!?), flickan som lekte med elden och bröllopsfotografen.
Och upp såklart. Den har jag redan paxat ett visst favoritbarn i lämplig ålder till så att jag har en dejt.
Känns helt ok att gå på en premiär, förhandsvisning eller helt enkelt en bra film själv. Riktigt bra faktiskt, man får välja vilken film och när man ska se och blir inte störd (ja, jag vet att det alltid är jag som pratar men det är bara när jag har sällskap, när jag är själv kan jag vara tyst!)
Däremot känns det inte helt ok att gå på en animerad barnfilm själv. Av nån anledning.

Vips hade jag bloggat av mig lite, blir alltid så sugen när jag slår på gamburken av någon anledning.
Men kvällens mission var att plugga spanska och hittills har jag producerat ett ord och det på bloggen, just det - Nada.

RSS 2.0