Läs och se

och begrunda...

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/dagarna-med-berlusconi-gandini-videocracy-1.1069086

dokumentärfilmen videocracy visas på SVT1 ikväll kl. 22.00

Ciao!

Lite sliten fast ändå inte

Lite segt har det varit idag att jag jobba måste jag erkänna.
Fast kul och skönt vara tillbaka också.

Hem i lördags mitt på dagen och hade sovit mig igenom de mesta av flighterna och väntan.
Hem några timmar och ladda upp med en pizza, powernap, dusch, kaffe, en bailys och så iväg på klassåterträff, 10 år sedan nian. Helt sjukt.
Tiden går fort. Fast jag måste säga att jag känner inte som det var igår vi gick ut nian precis. Har hänt rätt mycket. Men måååånga bekanta där, kändes som alla var där. Musik från högstadietiden och det var fullt ös.

Nu är det nya tag som gäller men ikväll ska jag mest slappa, det verkar vara nu timmarna kommer igen.
Dessutom börjat med en liten detox-kur idag, ganska välbehövlig utan att gå in på detaljer.

Snart påsk.

Adriana

Har spenderat hela dagen i Madrid, bade igar och idag. Varit pa tva av de tre mest kanda museerna, Prado och Reina Sofia och resten shoppat, strosat etc.
Gillade Reina Sofia mest, var mycket av mina favoriter Dalí, Miró och Picasso. Annars ar jag inget konstfan men det var mycket kontemporart och surrealism. Mest kand ar Guernica av Picasso. Om Inbordeskriget.
Pa Prado-museet var det mer aldre oljemalningar.

Efter museet idag traffade jag Adriana, som jag bodde hos i Barcelona. Sa harligt att traffa henne igen! Prata massa gamla minnen, uppdatera, ga pa stallen i Madrid och ta ett glas, en kaffe, lite mat m.m. som inte turister hittar, prata spanska spanska spanska.
Kom precis hem och ska ga och beundra mina inkop och kanske skriva nat vykort som jag inte gjort idag heller eftersom jag haft sallskap hela dan.

Imorgon ska vi till Toledo.

Sol

Antligen tittar solen fram!
Har riktigt harligt vader, inte for varmt men satter man sig i solen blir det riktigt stekande.
Solskydd pa.

Lektionerna ar intressanta och jag laser, strosar, ar med familjen, klasskompisarna etc.

Fick sms idag att Adriana ar i Madrid!!
Min Barcelona-rumskompis Adri! Sa kul!

Sett lite av Alcalá vilket verkligen inte ar san stor stad... suttit pa torget, tittat pa Cervantes hus som inte ar det riktiga utan en replika av ett hus till en valbargad familj pa den tiden. "Inom ratt omrade".
Kopt Don Quijote de la mancha pa orginalsprak med en av de mer beromda illustrationerna (ville ha den med Dalís illustrationer men den var i tva stora inbundna band á ca 5 kg for 60 euro)

Nu ska jag lasa klart en av de bockerna vi har till kursen och njuta av solen, sags att det ska regna imorgon.

Allt ar bra. Intet nytt.


¡Viva España!

Fy f*n vad jag alskar att va tillbaka har!

Jag hann knappt fatta att jag skulle aka, inte packa ordentligt men vad gor det?
Fick aldrig reda pa vilken familj jag skulle bo hos av min larare sa det var bara att reda sig sjalv men en klasskompis var i samma sits sa jag fick ett sms med adress dit hon bokat in oss pa ett hostel.
Shit, vilket hostel. Det ar LYX! T.o.m. lillebror skulle godkant det! (fast jag tror inte det ar TV pa rummet, har inte kollat)
Kostar val inte riktigt som ett hostel heller men det ar ju bara tva natter. och det ingar frukost.
ska strax intas. bara ge ett livstecken.

Haft det underbart hittills! Solen stralar fran klarbla himmel men det ar fortfarande varkallt sa varjackan och vinterstovlarna ar perfekta. Solglasogon utan att svettas =) 

Kvallen jag kom gick vi pa bio och sag Luftslottet som sprangdes. Jattelustigt med dubbningen. Men man forstod latt, undrar om det var for jag sett filmen och kunde replikerna eller att det ar baserat pa svenska.
Igarkvall gick vi pa teater och sag "La casa de Bernarda Alba" av Federico Garcia Lorca (han som blev avrattad) och da var det svarare att forsta. Men det gick ratt bra anda eftersom vi hade last boken pa spanskakursen tidigare i host. Det var en gypsy-uppsattning, sa den var valdigt hyllad och alla alskade den. Och de visar det lite mer ocksa an i vad vi gor i Sverige.

Sen gick vi och at mer tapas (tapas och en ol aven till lunch) och filurade pa nagra dikter vi ska analysera over ett glas vino tinto med barcelona spelandes pa TVn inne i baren. Vi satt utomhus hela kvallen under infravarme.

Annars flyter det pa, vi bara strosar runt, jag koper tidnignar pa spanska till min B-uppsats sa jag gar omkring med el país och el mundo under armen hela tiden som en riktig spansk gubbe!

Nu dags for nya aventyr, vi ska ta en till lugn dag och bara njuta av staden. Vi ar valdigt lika jag och min klasskompis Marit sa vi sitter garna vid en staty, gar in i den affar som ser fin ut, ater lite, tar en ol....
Ikvall ska vi traffa hela klassen och kora igang kursen sa da far vi se vad som ar planerat, det ar formodligen nagra visiter till Madrid centrum inplanerade och kanske nat museum etc. sa vi avvaktar till det innan vi stressar ivag for att se nagot. Bildar oss en uppfattning sa tar vi det sen det vi inte hinner under veckorna. har ju en hel helg till och sen en vecka till! =)

Hasta luego!

Packar para Madrid

Imorrn är det dags!

Min praktik är slut och jag ska få lite semester kombinerat med kurs i spanska. Två veckor i Madrid, hur tur får man ha?
Jag väntar nästan (peppar peppar) att jag ska bli träffad av takras eller nånting i den stilen, det vore bara så typiskt.

Har äntligen dammsugit, fått undan all tvätt som legat ovikt, diskat, registrerat alla senaste kunderna på webben, pratat med Lillebror m.m. och tagit mig en kvällskaffe.

Så nu är det dags att i lugn och ro fundera på lite saker som tar upp mina tankar men som jag inte riktigt har tid att tänka klart på.
Angående eventuella exjobb och projekt, angående vad jag ska ta med till Madrid, vad behöver jag packa, ska jag söka stipendium nu till Shanghairesan, måste man ha visum i Kina, vars är mitt pass.

Sneglar åt sidan och ser att hela rumsbordet är fyllt av kläder jag vill ha med. och då har jag ändå inte ens tänkt efter. Bara slängt fram. Fattas väl en miljon grejer.

Har en ny superfin väska som jag fick i julklapp! Ser fram emot att få inviga den. Turkos och fin är den. och förhoppningsvis lätt att dra, släpa, bära och framförallt stänga.
Man ska åtminstone inte kunna klippa sig in i min väska för att ta något av mig nån fler gång.

Det är sannerligen ingen överdrivet semestrig väderprognos för Madrid med omnejd. minusgrader på morgon och förmiddag, max 10 på dag och massa regn. Hej bara.
Kanske härligare vårväder här hemma.

Men det spelar ju inte så jättestor roll när man ska iväg har jag börjat tycka. jag ska ju ändå inte ligga på stranden. Regnar det så regnar det. Finns ju paraguas.

SLUT

I made it.

Vasaloppsspinning. Fyra spinningpass på raken, med lite blåbärssoppa och aktiv vila framför storbildsskärmen.
Tack och lov att det var bra före idag så vinnaren tog bara strax över fyra timmar. Ibland har de hållit på nästan fem....

Mäktigt att spurta med på slutet med TVn, hög musik på och dessutom med JÖRGEN BRINK! i täten!
Mannen med evig stämpel om att gå in i väggen. Vid fel tillfälle. Han kom igen.
Jag lyfter på hatten.

Jag hyllar även alla de motionärer och tusentals åkare som åker vasaloppet utan att vara elitidrottare. De har förmodligen nästan lika hög puls hela tiden och de håller på i två, tre och fyra gånger så lång tid!

Min kompis som höll på i över 11 timmar... exakt HUR trött lär man vara då??

Mitt spinningmarathon känns som en piss i mississippi i jämförelse.
Men ack så nöjd jag är. Och trött i benen.

Soffan resten av dagen och söndagmiddag hos mamma och pappa. De får komma och hämta mig, annars kan jag inte komma...

Shanghai nästa

jajjemän!

Sökte och kom med till en extrainsatt arkitekturkurs som består av en studenttävling i hållbar stadsplanering. I SHANGHAI!!
Vinnarna får ställa ut i paviljongen. som mina arbetskollegor ritat.

Jag som varit grön av avund kommer få åka dit jag med!
Visserligen några dagar innan världsutställningen börjar men det går väl se ändå. Det är ju byggnader som gjorts så de går väl se lite innan förhoppningsvis. Eller så stannar jag.

Närmast på agendan är dock vasaloppsspinningen imorrn. Jag kommer förmodligen att svimma.

Ska sent omsider duscha efter skidskolan nu och sen lasta in lite mer pasta och krypa ner och läsa en stund.

Har ju projekt tusen i ordningen att försöka hinna med: spanskan.

Eftersom jag drar till Madrid två veckor på fredag för en spanskakurs och lite känsla av semester så måste jag läsa ut en bok innan. helst.



http://www.expo2010.se/svenska-paviljongen/

Nu gör vi nåt åt dina fettvalkar!

Va?
Vilka fettvalkar?

Jag har väl inga "handtag"?

Jag var hos en massör igår och tro det eller ej men han påstod sig kunna massera bort fett. Jag visste att han påstått detta till en som tyckte det hjälpte, men själv tvivlade jag starkt.
Möjligen ökad blodcirkulation kan hjälpa, såsom det kan motverka celluliter.

Men jag visste inte ens att jag hade fetthandtag??
Ändå är man ju ganska självkritisk.

Lite vågat att kläcka ur sig en sån sak till en tjej.
när han för övrigt påpekat att jag inte hade något underhudsfett på ryggen. Men det var visst helt ok.

Sen frågar han "hur gammal var du förresten?"

Ja, jag är ju 26 år och det var ju j*ligt tur att jag inte var tio år yngre för då hade jag ju fått anorexia av det du just sa.
Täntke jag.

Det mesta är väl rutinfrågor och de allra flesta tjejer tycker nog att de har fettvalkar och att de dessutom vill bli av med dem. Han hade ju verkligen otur att pricka av nån som inte visste att hon hade några.
Ont gör det idag så det kanske ändå hade nån effekt.

Han sa sig även kunna bota celluliter. Det kan han gärna få bevisa....
Men då måste han ha tur att jag får en tid snart igen, för jag har (återigen tro det eller ej) hittat en smörja som faktiskt funkar. Om nån undrar så har jag fler ;)
Jag har inte mycket celluliter heller men däremot har jag börjat se små ytliga blodkärl. och de vill jag helst inte ha fler av.
Denna cellulitkräm fick jag höra hade fått bort (blekt?) bristningar efter barnafödslar så jag tänkte att jag kunde prova. Och de är snart borta!
Måste ju verkligen få igång blodcirkulationen.

Detta blev ett kroppsfixerat inlägg, jag har passerat den åldern själv och hoppas bara kunna få fram ett budskap att vi som vanligt måste tänka på vad vi säger, hur vi beter oss.
Och att vi ska sluta vara så besatta och hela tiden klaga på våra kroppar.
Och våga säga vad som är bra!

Jag har faktiskt inget fett på magen. Det är jag glad över. Fast det är sällan jag tänker på det.
Och jag älskar många som har fett på magen.
Och jag har celluliter fast jag är så vältränad. Nästan inga men jag ser dem iallafall. Det är normalt.

Idag lyser solen, det droppar från taken och det vankas skidtur! Hejja Sverige på våren! =)

Allt mitt bär jag med mig

Det lärde mig min kära Erika i Barca.
Så sant så sant.

Det har jag tänkt på både en och två gånger.
När min kamera blev stulen t.ex.

När jag städade garderoben i helgen och förstärkte min tro på att jag verkligen inte vill ha så mycket saker.
Jag trivs med några hyllor tomma. Här kan man flytta in. Eller ut. Inget av det är så komplicerat.

Små minnen är alltid kul att ha, men egentligen är det ju bara påminnelsen man har kvar i dem. Som en slags ..... jag tappar namnet. Horcrux för alla som läst Harry Potter.
Symbol. En sak som är kopplat till ett minne.

Jag städade ur en gammal strandväska i helgen och fick nästan ångest att slänga den och den höll på att åka in i garderoben igen. Jag köpte den på en marknad på mallorca med mamma för snart 7 år sedan. Den är inte ens hel längre och jag har dels använt den väldigt mycket men nu var det längesen.
Kommer minnet att blekna för det? Jag tror och hoppas inte det.
7 år efteråt kan ju inte en väska påverka hur bra semester vi hade. För det hade vi verkligen. Det vill jag aldrig glömma.

Om jag vågade tatuera mig så ligger den här frasen därför bra till. Som en påminnelse.


Betyder rubriken alltså....
Jag glömmer bort att inte alla kan spanska, språkhistoria och lite latin.
Men porto fattar väl alla?

Jag ska nog ta och skriva högskoleprovet på tal om det. Jag tror jag förbättrat mina ordkunskaper med ca 4500%

RSS 2.0