Tiiiidigt

Helt sjukt vad jag är vaken tidigt. Ligger kvar i sängen med laptopen och repeterar spanskaredovisning.
Hoppas jag inte glömt nåt annat inför spanskan idag. Inte så att jag kom mig för att göra några övningar i nån annan delkurs igår precis.

Ska på jobbet på förmiddagen och om jag ska hinna städa undan nåt av mitt eget måste jag vara där innan alla andra. Sen är det fullt ös.

Så räknat bakåt med att hinna skriva ut allt härhemma, plocka ihop alla saker etc. så var det bara att ställa wake up-lampan tidigt nanting. Men denna gång funkade det, jag ÄR vaken.

Men nu när den precis slocknar igen inser jag att det redan gått en timme och jag har nog spräckt tidplanen lite redan. Fast klockan är kvart över sex.
Men jag har repeterat 2-3 gånger vad jag ska säga så det känns bra. Upp och göra kaffe nu.

Godmorgon!

Life...

is what happens to you while you're busy making other plans.

Inspirerande föreläsningar idag på uniaden.

Jobb länge, och jobb på kvällen men däremellan fick jag dansa!
BodyJam är nog det roligaste jag upptäckt på länge! Nu är det nytt kvartalspass också. Svårt som sjutton.

En liten endorfinkick gör att jag är uppe och gör planer och försöker få känna att jag är vaken någongång utanför jobbet.

Det andra jobbet, fristående hudvårdskonsult, kräver mer och mer strukturering. Som MK själv sa:
plan your work and work your plan.
Funkar på allt i livet. Så blir det inte bara som det blir.

A vision without action is a daydream - action without a vision is a nightmare.

Soki Chou, IT-prinsessan, var en citatmaskin.

You are born and you die, the rest is up to you.

http://www.uniaden.com/forelasare-soki-choi

Oslo

Varit på studieresa med jobbarkompisarna i Oslo.

Perfekt weekend, avslappnat från jobbet eftersom att alla var med, strosa runt, titta på operan, holmenkollen, äta gott, ta en kaffe med maria, äta rosinbollar på 7-11 och känna lite oslostämning.


Lord of the Dance

ÄNTLIGEN fick jag se riverdance!!
Jag har längtat och velat se i säkert tio år och aldrig kommer de väl till Umeå?!
Men till slut så gjorde de det, inte hela truppen och inte Michael Flatley men vad gjorde det?
Det var EXAKT så bra som på youtube, dvd, förväntat.

Sjukt, skadat, äckligt J*la bra!!!

Jag ville aldrig att det skulle ta slut.
Bara stegrades, glittrigare kostymer, pampigare och snabbare danser, mer och mer fioler och ja...
Det goda vann över det onda.

Otroligt tråkig recension i VK idag. Man måste inte kritisera bara för att man är kritiker.
Ge 4 kurrar och klaga en hel artikel på att de har för mkt glitter??
Vad trodde hon att hon skulle på?

Neonkläderna och det faktum att alla tjejer en låt slängde av sig in på trosor och BH reagerade jag över, det hade de inte behövt, jag hade gärna sett glitter helt igenom.
Och de pampiga krigarkostymerna som inte var ett dugg speciella om det inte hade varit för de mäktiga danserna.
Att det flyttat till Idun från Umeå Arena gjorde det inte sämre, trots att det var litet. Blev väldigt intimt. Ruggigt bra Lord också.

Äntligen.

Skakad av Haiti

7 på richterskalan. SJU!!
Det är helt sick.

Sitter och "njuter" av min sista morgon med TV, ikväll åker den till sin rätta ägare i Halmstad men det är inte så kul att se.
Det är alltid hemskt när sånt här händer, men alltid konstigare känsla när man har anslutning till det. Jag var aldrig på Haiti men väl på dominikanska republiken och det är ju samma ö.

Jag skulle vilja hjälpa till. Tänker på Adriana som är i Guinea och jobbar med hiv-patienter och hamnade mitt i blodsbadet då det var uppror i Conakry. Är så stolt över henne att hon äntligen fick komma iväg!
Men hon har det tufft.

Hoppas hon är i Madrid när jag ska dit i mars. Resan bokad nu.

Skänk pengar till läkare utan gränser. Det finns många, hur ska man veta vilken organisation man ska skänka till?
Långsiktigt, kortsiktigt etc. Man vill veta att det kommer fram.
MSF (läkare utan gränser) jobbar ju mkt förebyggande också men framförallt i katastrofsituationer behövs mer hjälp. Och den kommer fram. Och de gör inte bara medicinska insatser utan även infrastruktur, logistik m.m.

www.lakareutangranser.se

Luftslottet som sprängdes

Myspys med bio mitt i veckan. Jag och farmor, direkt efter jobbet.
Spännande som vanligt med Stieg Larsson.
Strosade hemåt i lugn och ro utan att frysa ihjäl eller bli trötta i benen. Älskar att bo inne i stan.

Kalashelg

Vaknade på lördagsmorgonen full av energi och kalaskänsla!
Förberedde och laddade, provsmakade choklad- och bananvåfflor till en andra frukost och gick ut i den bästa vinterdagen på länge och spelade hockey. Äntligen helt frisk, äntligen inte svinkallt, äntligen sol.... strålande förutsättningar helt enkelt!
Mitt tvåmannalag Dangerous White var inte riktigt i form men en härlig stund på isen blev det ändå och sedan hem och börja hacka upp 7 sorters frukt.
Moster anlände strax innan för att hjälpa till och även mamma blev anställd som gräddare och jag fixade och donade med resten. Kom 13 personer ur släkten och fick årets första, efterlängtade, tulpaner. Och inte en tulpan, inte en bukett, utan fyra!!! Vilket vårtecken!
Var är min Ittala-vas när jag behöver den? Det är inte ofta man har tulpaner nog att fylla den.
Fick en tallrik till min sparade servis och kom därmed ihåg den och insåg under kalaset då gästerna fick äta våfflor med sked och silverknivar och på alla tallrikar jag hade. Den ska hit. Senare på söndagen var mamma här med min ärvda bestickuppsättning också och plockade med sig Mackes grejer som ska ner i ett flyttlass.

Men den lite bristfälliga dukningen spelade ingen roll, vilket kalas det blev! Alla rymdes, alla trivdes, Pårrtiss klarade alla vinterjackor i hallen och det var en bra eftermiddag helt enkelt, tack alla som kom!

Var uppskattat med våfflor och frukt såhär efter helgerna och vi har bestämt köra samma koncept med hopslaget våffelkalas nästa år också.

Fick a piece of cake i present också så det blir nog kanske nåt tillägg på nåt mumsigt i kakväg nästa gång.
Dessutom ett urgulligt teakbord fick jag!
Och äntligen fick Lisa sin fina skolplansch med insekter/fjärilar som stått här hemma. Hoppas den får en ärofylld plats någonstans eller kan täcka något fult tapethål.

Var en sväng på stan på söndag och handlade mina första lågenergilampor och fikade på schmäck och läste city-tidningen och fick en dos välbehövlig kulturkänsla.

Telefonkonferens på kvällen om hur man utökar kundkretsen, bokar fler hudvårdsklasser och nya utmaningar och produktinfo. Nu är jag laddad för vårens jobb på den fronten också!

Ser just på nyheterna om tragedin med Togos fotbollslandslag då landslagsbussen besköts på väg till afrikanska mästerskapen. 3 döda och 9 skadade, varav ett antal spelare ur laget.
Det är tyvärr beskjutningar på bussar dagligen och folk dödas i onödan men det går inte komma ifrån att DET ÄR INTE VAD IDROTT HANDLAR OM!

Goa hemsidor

Planerar inför morgondagens 94-årskalas med moster och kom på att till våfflor måste man ju ha recept.
Modern som jag är tänkte jag att jag googlar, dock utan större förhoppningar för det brukar vara alldeles för mycket reklam, olika varianter, konstiga ingredienser etc. för att man ska få nåt ut av det.
Men kolla in det här:

BARA VÅFFLOR!!!!!
BARA KLADDKAKOR!!!

Mina favoriter. Halleluja!


Och vet man inte vem man ska uppvakta eller när så har jag funnit svaret på det också:
www.birthday.se


Wakie pakie

Firade födelsedag igår istället och fick bl.a. en wake up light!
Vaknade imorse till djungelljud och solljus, och var faktiskt pigg. Fast klockan var sex. Helt otroligt.

Fick även tvättnötter, en bok om hur man gjuter betong (konstnärligt, inte byggnads- eller anläggning), presentkort på välbehövlig ansiktsbehandling (hudvårdskonsult till yrket och störst necessär på hela västra stan hjälper föga i detta klimat), kamerafodral, presentkort på mortel och jag har säkert glömt nåt men det kan inte hjälpas. Det var verkligen bra presenter i år, både julklappar och födelsedag!

Har under sjukdagarna faktiskt fått upp brandvarnarna, ringklockan, tamburmajoren Pårrtis, knivstället och en del annat. Känns äntligen inbott här. Behövde kanske vara sjuk några dagar för att hålla mig hemma.

Första dagen på jobbet idag och jag är inte ens trött. Trodde jag skulle stupa men kors i taket har jag ikväll dessutom gjort ett ryck och lagat lite kläder, bl.a. mina svarta cheap monday-jeans och med tanke på att de gick sönder ungefär vid tiden då sundsvall brann så är det en bragd. Jag hyllar mig själv faktiskt.
Och jag tänker på min kära värdmamma i Ecuador som med en nål och trådrulle och en hel ica-kasse full med kläder (de har inte vinterkläder som fyller upp en påse/plagg. Läs typ 10 plagg per kasse) satte sig ner med en lite lätt suck för att laga hela familjens kläder.
Jag är så  förbannat lat helt enkelt.
Ett litet hål, oftast i en söm, och en maskin á la whitesnake och det blir inte gjort på flera år.
Jag har det för bra.

Tur jag vet om det!

Födelsedagskalas med endast objudna gäster

Eftersom jag fick objudna gäster i form av några miljarder streptokocker i halsen så kunde jag inte bjuda fler på nåt kalas.

Startade dagen med en vit pastill av märket kåvepenin och efter tillräckligt lång tid på fastande mage, och en skön omsomning, lite frukost och till det en aningen mindre vit pastill av märket ipren.

Totalt har jag fått i mig 5 tabletter idag och det är väl ett helt ok kalas.

Drack upp allt kaffe och tittade lite på film och har läst lite.

Fick höra att det var -17 grader ute och efter halva dagen med pillerdiet så var det bara sängen som gällde och jag har inte gått till jobbet och lyckats ladda telefonen, skriva S på tavlan och uppdatera mig idag heller.

Men man hinner ju fundera och reflektera lite när man är sjuk. Tänkte att jag skulle tänka över året som varit och hur jag vill ha nästa. Riktigt såå långt har jag inte kommit mer än att jag bestämt att det ska bli ett bra år.
Jag ska bara göra sånt jag vill, eller sånt som leder dit.
Men inte ställa för höga krav.

Nåt jag har tänkt på är denna blogg. Den började ju som en resedagbok och fyllde sin funktion väl, men har med tiden sedan jag flyttat hem blivit allt mindre intressant. Den skulle behöva en ansiktslyftning.
Men jag orkar ju inte anstränga mig, och vem skulle vilja läsa just här nåt som finns överallt annars?

Och jag får inte blogga om det jag jobbar med, inte så det blir direkt reklam. Och inte heller smygreklam.

Men tips. Jag googlar ju själv nästan ohälsosamt mycket på olika hemmagjorda schampoon, huskurer, hudvårdstips, produkter m.m. så varför inte bara samla det jag tycker är bäst?

Sagt och gjort, jag tror jag börjar imorgon.

"Jättepositivt"

Har haft jätteont i halsen i några dagar nu, närmare bestämt sen i torsdags. Först på ena sidan och sen i söndags på båda och nu är det lite mindre på höger och mer på vänster. Så jag tänkte att det kanske höll på att gå över.
Inga andra symptom.

Har provat allt. Vatten och te. Vitlök i sjuka mängder. Mojitos. Mer vatten. Ipren. Ipren-kur. Ingenting hjälpte.
Inatt vaknade jag av smärtan och fick panik och gick upp och hackade sönder en ipren och försökte med tops få det att fästa på halsmandlarna som lokalbedövning. Funkade icket.

När jag stod där i köket mitt i natten, yrvaken i skenet från ljusrampen ovanför diskbänken och hackade tabletten kände jag mig som en narkoman måste känna sig när det till slut inte finns nåt annat val än att injicera i ögonlocken.
Man testar vad som helst.

Vaknade i jobbtid men insåg att det var kört och väntade in telefontiden på VC och fick komma direkt och ta prov. De tror aldrig på att det är någon sjuka, och jag hade redan googlat på det också. Och det är inte första gången jag har ont i halsen.
Oftast är det ju tyvärr ett virus och man får gå hem från doktorn med på sin höjd ett krya på dig för det är ingenting att göra åt. Det är bara en vanlig förkylning. Och det går inte bota med penicillin.

Och de är inte jättepigga på att dela ut antibiotika nuförtiden heller för minsta lilla p.g.a. resistenthetsrisken hos bakterierna. Fair enough.

Jag tog halsprovet och sköterskan sa att beroende på vad det visar så kanske jag måste ta blodprov också. (hobbyforskaren och googledoktorn Westberg räknade snabbt ut att det var om bakterieprovet var negativt för vid virusmisstanke tar man blodprov för att se sänka, vita blodkroppar m.m.)
Hon kom aldrig tillbaka.
Den andra sköterskan kallade in mig till sitt rum igen och sa:
- "Jahadu det här var ju jättepositivt!"

Jag var tvungen att fråga om hon var ironisk eller om det var på sjukhusspråk. Det var på sjukhusspråk.
Monstermkt streptokocker i min lilla hals. Kåvepenin utan att ens behöva träffa läkaren. Testet var bevis nog (tack och lov, det fanns inga läkartider förrän på eftermiddagen)

Hem och krypa ner i sängen igen. Tänkte jag kunde "få nåt gjort" idag, eftersom jag inte är direkt döende men det blev en riktig sjukdag.

En liten stund in på dagen fick jag ett sms av mamma där det stod att jag skulle öppna dörren:


En hel påse med götta och förnödenheter, korsord och födelsedagspresenter! =)
Kan inte äta så mycket av det men så småningom! Skönt att bo på samma gata som VC och i samma stad som mamma. Då är det helt ok att vara sjuk.


Resten av dagen har sett ut såhär. Notera utsikten. Hejbara vad det har snöat.

Annars har det varit ett skönt jullov. Haft Erika här, ett år senare än planerat. Hann med både det ena och det andra. jul och nyår. julklappar. raketer. allt. Om jag bloggade oftare skulle det inte behöva bli så långt och vem vill egentligen läsa ändå om just min sill? och att jag såg kalle anka?
Grundprincipen är att blogga när det händer nåt annorlunda. Det gör inte det så ofta nu längre.

RSS 2.0