Hushållsnära tjänster

nu är jag less på att städa. För hundratrettiotusende gången känns det som. Och varje gång funderar jag hur mycket det kan kosta att leja bort det??
Jag skiter i RUT-avdrag, och att jag egentligen har tid. Det är så tråkigt. Jag vill göra annat. Är det såhär det känns för alla? Det sägs ju det, om man råkar klaga på att det är tråkigt att städa så får man antingen lite medhåll, eller ett surt "välkommen till verkligheten".

Tog mig lite vatten över huvudet imorse när jag äntligen hade tvättid efter typ tre-fyra veckor, (en veckas i akut väntande, med korvigt lakan, aviga trosor handduk som badlakan.... etc.)
och började även tvätta själva täcket, kudden och bäddmadrassen.
Tror det blev 7 tvättmaskiner. och allt som ska torkas, tumlas.... tog upp hela tvättstugan hela dagen idag. och sen kommer det värsta, att sortera och vika.

Vid två var jag bortbjuden till Sandra som firade att hon äntligen tagit examen! Grattis grattis!
Lite avis må jag säga, men väldigt stolt! Nån som blivit stor!

Hem igen till tvätten och nu skiter jag i det sista för att va helt ärlig. Jag ignorerar de ca 2 kubikmetrarna tvätt i ena soffan, jag har ändå inte tid att sitta där ju.

Folk som säger att jag gör för mycket (att det är därför jag inte hinner ALLT) tycker de att det är roligt att tvätta och städa på ledig tid? Att man ska sluta med en hobby för att hinna städa varje vecka?
Jag minns det faktiskt inte som så jobbigt under studenttiden, snarare nästan roligt att göra fint. Men sen jag började jobba. Det är inte prio.

Och plugga gör jag ju fortfarande/igen. Spanskan är över sånärsom på b-uppsatsen som jag gav upp efter halva. Satte dit de två sista tentorna så nu är det klart för sommarlov.
Det hann jag ha i en helg, sen drog träkonstruktion igång, en sommarkurs jag ska läsa till exjobbet.
Har letat febrilt över allt efter min gamla bok, gamla anteckningar och framförallt formelsamlingen utan att hitta det nånstans. Jag har en tvåa med ett förråd på ca 5 kvm. Nånstans måste det ju finnas. För det är knappast kvar på rödäng, där är möjligen saker jag hade innan jag flyttade därifrån. Inget från lule, det ligger i kartonger.

Till slut, längst ner i en välmärkt kartong längst ner i kartonghögen i förrådet fanns det jag letat efter. Så nu efter en lång regnig dag med massa ogjort jobb och plugg är det "äntligen" dags att gräva ner sig lie i balkar, laster, skjuvmoduler m.m.

Imorrn blir det jobb och jag behöver inte ens hålla tummarna för att min tvätt är sorterad och vikt när jag kommer hem!

Fredagspust

Kört ett spanskarace i veckan med uppladdning med Marit som kom hit för översättningstentan (som jag tack och lov hade tentat av) och åt galet gott på Taj Mahal.
Satt två nätter till två, gatt gå till jobbet för att få något gjort. Och äntligen, idag kunde jag skicka in sista hemtentan. Läste den imorse och den var förvånansvärt bra måste jag få erkänna. Jag har verkligen gillat litteraturdelen på kursen.

Sen dök det upp ett riktigt tokrace på jobbet i eftermiddag som vi faktiskt lyckades bärga. Därefter var jag så trött att jag bara gick och köpte sushi och lite picnic och satte mig i parken och tittade på älven, molnen och solen.

en powernap för lång per definition på spikmattan senare så är jag tillbaka on track, har röjt undan andra världskriget från hallen, diskat en veckas disk och hällt upp en gammal sista slatt ur en flaska rött och gjort popcorn och köpt lite karra på bubblan.

Sitter just nu med fötterna i fotbad med det nya pedikyrsetet jag inhandlat av mig själv och bara njuter.

Imorrn går årets turné till Luleå och avslutningsfestivalen med pilot light.

Blir förmodligen sista gången. Med mina kompisar där åtminstone, känns lite konstigt. Men kanske träffar jag dem om två veckor på midsommar. Ännu ett kapitel att sakna och minnas, som inte kommer tillbaka.

Lyssnar lite på Cohen på lite för hög volym för min stackars vapendragare T41an och slås av att han ju faktiskt sjunger ganska ljust. Hände nåt med hans röst under de där typ sex åren i kloster?

Trevlig helg!

Morgontiden

Äntligen börjar det vara härligt att kliva upp på morgonen!
Ölandsfrukost all over.

Morgonprommis andra dagen i rad, träffade ungefär samma folk ute. Några sprang, nån hade hund, några gick. Fint väder.
Hade kommit upp ett konstverk i en av parkerna vid strandpromenaden, nåt lila jox. Som en konst(verk)ig klätterställning.

På Tegssidan fanns ett gym!
Som i Barcelona.
Var t.o.m. en som körde lite cykel med armarna och hade sin hund väntandes.

Nu morgonkaffe och tanken var ett litet mejl ut men hittar inte rätt på mejllistan. Och jag orkar inte gå in i webshopen och kopiera till excel för att sen kopiera till mejlen. Och sortera bort alla komman som kommer med felaktigt. För sjuhundraåttiofemte gången. Vars är min assistent när jag behöver en?

Och ikväll finns ingen tid för igår ringde min kompis från spanskan och undrade om vi skulle gå ut och käka och sen hänga lite och om hon kunde slagga här (hon sa så!)
De har tenta imorrn, jag har tentat av den i höstas. Tur det, tyckte det var nog med en tenta i fredags och en hemtenta hängandes i luften.

Så ikväll ska jag inspireras, började på hemtentan igår och får peppa ihop ikväll och sen skriva av den bara. Har som tur är utvecklat ett sinne för ordbajsande (här?) så det ska nog gå bra. Och har ju läst alla böcker jag ska skriva om, får välja bland fem frågor och ja, det är upplagt för att man ska få klara det.

Härligt höra igår på möte också att vi verkligen är fler som sitter vid datorn innan sju. (och lite efter).
Det är den här tiden man får saker gjort. För visso för vissa, och inte för andra. men jag gillar det.

Nu har jag ett annat jobb att gå till.

RSS 2.0