Pa plats i Amman

Sadar, nu ar jag pa plats. Efter att ha gatt ut tva vandor idag for att leta internetcafe sa hitta jag tillslut en dator i lobbyn. Det sags den ar gratis men vi far val se vad de sager.
Just nu har jag bara kommit hit och ar trott, men har traffat nagra andra IAESTE praktikanter och har precis tackat nej till det sedvanliga tvanget att ga med ut och festa. Trodde det skulle va slut pa disco-tiden men tydligen inte.... Ska fa borja imorgon och blir upplockad tillsammans med en tjej jag ska jobba med av var chef for att aka till jobbet. Vi gor tydligen ingenting och de bara sitter med sina egna datorer och surfar.... Och jag som inte ens tog med min... Suck...
Sjukligt varmt ocksa, svetten bara rinner. Har pa hotellet ar det dock mycket vasterlanningar sa man kanner sej inte helt utanfor men ute pa gatorna finns det knappt kvinnor och de som syns till har kladda fran topp till ta. Suck igen... Men det var jag ju installd pa.
Fick en kort forhoppning nar det visade sig finnas swimmingpool har men den visade sig forst och framst vara inomhus och dessutom last. Ska val fraga igen senare. Finns aven ett gym som ar oppet vissa dagar for tjejer sa jag kan nog trana lite kanske. Dock inga traningsklader med mig heller. Kanns som jag glomt allt som varit vart att ha med.... Mina sandaler lamnade jag, tankte de var for turistiga. Dock fattade jag inte hur brannheta ett par svarta ballerinaskor skulle vara... Men men, allting loser sej sakert och det kanns skont att fa borja jobba redan imorgon och komma in i allt.

Svensk vittvätt

Det fungerar, svenskt vittvättmedel! Allting är vitt igen, lite vanish, klorin och en vanlig vittvätt så är allting skinande igen =) Efter månader av endast kulörtvättmedel (i spanien finns det svart- och kulörtvätt, vill man ha vittvättmedel får man leta ihjäl sig) och dessutom tork uppe på terassen i en storstad så är allting mer eller mindre grådassigt... men nu är det blanco igen!

Lite resfeber inför Jordanien nu men är lugnad av att ha fått kontakt med flera IAESTE-representanter därnere. Dock kommer det va riktigt varmt och jag måste som misstänkt ha långärmat och i princip långbent på mig på jobbet. En annan sak jag glömt var att de har ju inte må-fre veckor utan lör-tors. Det blir nåt nytt men det ser jag bara fram emot!
Haft så otroligt sköna två veckor här med strålande väder hela tiden så jag har badat mer än vad man vanligtvis brukar hinna med på en hel sommar och nu väntar strax grillat (fläskkött, hehe) igen!
Sen en sväng ner på stan med kusin Stina och ta oss nåt gott och umgås barnfritt för en gångs skull!

Hemma i Umeå

Sådär, nu är jag hemma igen och det känns helt plötsligt mycket mer avlägset att blogga.
Dock är det ju långtifrån alla jag träffat här ännu som kanske läser bloggen, och så är det ganska skönt att skriva av mig för min egen skull också.
Köpte en dagbok i Barcelona (två faktiskt men lessnade på projektet med att skriva den första på spanska) men faktum är att det går så otroligt mycket fortare att skriva med tangentbord...

Kom hit i torsdags och blev hämtad av pappa på bussen. Frukost med mamma och pappa och sen en liten lur innan jag spenderade resten av dagen med mina älskade små trollungar några gator bort. Vi spelade fotboll på gården, åt våfflor och gungade. På kvällen kom hela familjen och GB och Tage och Farmor hit på grillning och lite förrättsplock med lite korv och skinka som Adri skickat med från spanien.
Eftersom jag och Tristan inte kunde skilja oss åt så följde jag med hem till dem och la honom också. Dagen efter åkte de iväg ner till Malmö på semester och ska gå på legoland och vara med kusin Agnes. Hoppas de får riktigt skojjigt! Jag är bara lagom avundsjuk...
Jag hade dock en skön dag igår med ytterligare en våffellunch, denna gången hos GB och Tage. Eftermiddagen på gården och läste lite och sedan åkte vi och tog ett kvällsdopp i Stöcksjö jag och mamma (och pappa på stranden)
Underbart skönt och sen var jag lite väl uppfriskad så jag kröp ner i ett varmt efterlängtat bad och fick sen massage.

Vaknade mör idag och har tupplurat hela dan och är nu ensam hemma för de andra har åkt till stugan. Jag väntar in Macke och hoppas inte gå om Maja som är i A-näs till på måndag bara. Mycket träffande hit och dit. Dock skönt att inte så många är hemma här, för det är minst sagt skönt att gå i nåra dar bara här hemma. Jag bara sover och sover ändå!
Tog mig till sist ner på stan för att köpa en Jordanienbok och lite småsaker men insåg att det visst stängde klockan 3 på lördagar i Juli så jag fick cykla hem igen.

Nu ska jag nog lägga mej i soffan igen.....

På väg hem...

Så, nu har jag kommit ungefär halvvägs i tid av min resa, dock mkt längre i avstånd. Flög imorse från Prat och landade på arlanda strax efter fem. Har pratat i flera timmar med Linda, hade riktig brist på linda-telefon-prat!
Nu sitter jag på nattbussen upp till Umeå som är proppfull och jag sitter brevid nån fransk tjej som sprider ut sig lite väl mkt för mitt snabbt återfådda svenska tycke.
Och det är ju så ljust fortfarande! Det är jag heller inte van vid. Och konstiga mattider, har ätit lite varmkorv och kanelbulle kring sex, men egentligen är det ju middagstid nu för mig. Har med mig lite risifrutti och banan. Hoppas jag kan sova bort lite av tiden. Var ett härke med alla väskor också, tre gånger fastnade jag i de s***ns rullbandstrapporna på arlanda. TUR jag fick hjälp av Erika imorse! På arlanda finns åtminstone vagnar att köra runt det på.

Nu kom precis en tant på och fick den sista platsen, då kanske vi kan brassa på lite utan stopp!

Har märkt direkt (kanske dock är lite väl kritisk) att folk klagar och planerar mycket mer här. Och jag är också sån egentigen men har ju inte behövt/kunnat vara så på flera månader nu så jag har vant av mig och tycker det är underbart.
Först fick inte vårt plan komma iväg riktigt i tid men det var ingen större fara, men sen när vi landade på Arlanda så blev vi parkerade vid inrikesterminalen och fick busstransfer till utrikes där våra väskor kom. Och det gick en suck genom hela planet. 75% av planet kan ju knappast haft anslutningar som hängde på de tre minuterna i buss? Värre saker måste väl ha hänt??

Kommer bli en omställning det här, vet vilken omställning det var både till och från England och ska bli jätteskönt att bara ha lite semester och ligga i hammocken och jaga myggor och spika skotergarage i Ammarnäs.

För sen bär det ju av på nya äventyr i mellanöstern (har fått lite mer info nu, bl.a. att de inte verkar vara de mest arbetssamma på min avdelning. Killen som berättade det har hand om evenemangen för IAESTE Jordan och lovade att jag skulle kunna festa mycket. Tänk att det finns ingenting jag vill mindre! )

Så om hemkomsten från en lång utomlandsvistelse kan liknas vid en baksmälla så får väl jordanienäventyret minst sagt liknas vid en återställare.

Sista bloggen från Barcelona

Så, då sitter jag här med min sista eftermiddagskaffe och bloggar en sista gång härifrån Barcelona. Det har varit så underbart. Rätt så jobbigt ofta, och när man inte har någon familj eller gamla vänner här får man ju nya och som också ibland haft det jobbigt, så hur otroligt det än kan låta så känns det på något sätt som vi "klarat av det" nu. "Gjort bort det".
Men jag har haft grymt kul! Är nog inte förrän efter man kommit hem man börjar få perspektiv på det.
Dock har jag gott om tid att tänka imorgon, resan tar ju nästan ett dygn med nattbussen till Umeå från Arlanda.
Erika ska hjälpa mig till flygplatsen för jag har en ryggsäck full med böcker mer än när jag kom, och det var jobbigt redan då.
Vi var i Sitges idag, semester och gay-by 45 min härifrån med tåg. Superfint! En kompis som ska stanna över sommaren har flyttat dit så vi åkte och passade på att träffa henne lite också och säga hejdå tills vi kanske ses på en liten preliminärplanerad reunion i helsingfors i höst.
Ikväll blir det middag med Adriana och sen bara lite barhäng med de gamla gänget. Tråkigt men bara att se fram emot att komma hem också!

Adeu Barcelona!

RSS 2.0