Eva Nygren 3e mäktigast i Sverige

Tidskriften Rum har lagom till möbelveckan i Stockholm presentet sin årliga maktlista över de 100 mäktigaste personerna och grupperingarna i arkitektur- och design-Sverige. Sweco Sveriges VD Eva Nygren har klättrat två platser och hamnar i år på plats tre.

På första plats finns Sveriges bostadsminister Stefan Attefall (KD) som har mycket att uträtta.

På andra plats har man utsett de största byggherrarna: JM, Skanska, NCC och Peab:

"Snäva budgetar med orealistiska vinst­kalkyler, en konservativ bransch och byggherrar med bristande kvalitets­engagemang har blivit en bromskloss för den innovativa svenska arkitektur som många har visioner om. Byggbolagen sitter på makt att förändra men väljer att gynna ett standardiserat och därmed mer lättproducerat arkitektoniskt uttryck framför det nytänkande och experimentella. Resultatet är att den svenska arkitekturen kan beskrivas som fegast i Norden"

Jag kan inte annat än hålla med. Det blir ju lite ironiskt.

Hela listan finns på: www.tidskriftenrum.se

Tidskriften RumTidskriften Rum

‒ Det är givetvis väldigt roligt för mig och för Sweco att vi anses vara ett företag som har stor inverkan och möjlighet att påverka, och det stämmer ju. Vi påverkar ju hela processen inom samhällsbyggnad eftersom vi har konsulter inom alltifrån arkitektur, miljö, energi och infrastruktur.

På frågan från tidningen om hur hon ser på vem som har mest makt att påverka är hon tydlig med hur Sweco påverkar:

‒ Byggherrarna har fortfarande mest makt eftersom de sitter på pengarna. Vår makt är kunskap, säger Eva Nygren till tidningen.

Hela intervjun med Eva Nygren går att läsa i tidskriften Rum som precis kommit ut.(www.sweco.se)

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0