Finns det eldsprutande drakar i Sverige...

eller ar det bara en myt?
Den fragan fick jag av min vardmoster tillika granne igar. Man borjar ju undra hur det star till med utbildningen har. Och det ar anda en person som ar intressant att prata med, som garna pratar om hur outbidlat Ecuador ar, pratar om skatt och presidentval och som ar intresserad! Det ar ovanligt har men min familj ar det och aven denna grannfamilj och det ar kul. De har fragat om pengarna flera ganger nar det igar slog mig att jag ju tagit med mynt for att visa. Det gjorde succe´!
Dock kan de inte rakna om valutor, forsta prisskillnader etc.
Fragade mig aven i vilken alder barnen i sverige pratar svenska (eftersom det ar sa svart). De trodde inte pa att vi lar oss det lika latt som de lar sig spanska.

Jag ar tillbaka pa "mitt" dagis efter en trevlig helg med utgang, strand, strand och strand.
Blev otrolgit glad att se att froken som jag jobbade med tidigare var fortsatt tillsvidareanstalld och att hon som varit chef och skulle byta jobb ocksa var kvar!
Jag har fatt mycket mer ansvar, de ber mig rakna barnen och ga till koket och rapportera infor lunchen, fragar om jag planerat nan lek, idag inforde och holl jag i morgonsamling (haller pa att lara mig padre nuestro - fader var som vi laser varje dag) och jag fick barn efter barn att somna idag med mitt sjungande av "du gamla du fria" och "vargen ylar" (den som kan fixa mig texten pa vargen ylar ar jag evigt tacksam! den bor finnas, jag har sjalv boken Ronja pa spanska)

Har upptackt en mer eller mindre halsokatastrof pa lekplatsen - soptunnan.
Alla vet hur faglar, katter, vind m.m. kan rora runt en soptunna. Och alla vet hur en overfull soptunna ser ut. Tank er da ett bensinfat overfullt av pasar, att man inte far spola ner papper i toaletterna vilket gor att bajspapperen ar i soporna, matrester, blojor..... pa dagisgarden! Jag plockar varje dag och barnen hjalper mig och igar hogg aven en annan froken in utan att jag fragade och tyckte ocksa det var ackligt. Nunnan holl med och jag hoppas vi kan fa ordnign pa nagon soptunna. For glas och bajs ar inget man ska leka i, speciellt inte nar inte ens alla har skor.

Jag blir dock aldrig klar over penga-prioriteringarna har. De betalar en YNKA summa for dagis, 5 dollar om bada foraldrarna jobbar, annars 1-2 dollar. Dock kommer barnen varje dag med mellis med sig for ca 1 dollar. Jag vet vad det kostar eftersom jag sjalv aldrig far ata mig matt och inte far varma min mat hemma forran sju-halv atta och koper alldeles for mycket kex och bananchips.

Sa dagis kostar (inte for alla saklart, alla har inte eget) mellan 1-5 dollar i manaden for sjalva dagis, och sa lagger de kanske 20 dollar pa medskickat fika.
Och vi har mellis bade pa morgonen och kvallen. Colada (motsvarar valling) och frukt.
Forstar inte att de tillater annat fika, av likhetsskal eller vad man kallar det.

Men jag fragar, fragar och fragar och kommer in i det mer och mer och fick en gullig komplimang idag av en av nunnorna: "Johanna! Du ar valdigt praktisk!" =)

Naval, har suttit tillrackligt vid datorn idag och svarat pa massor med underbara, langa mejl fran slakten!
Ska ga hem och umgas med min familj har som jag verkligen trivs med, men som fatt mig och inse hur mycket jag alskar och langtar efter min egen! (och da raknas som har: kusiner, kusinbarn, farbrodrar, morbrodrar, kusiners morbrodrar etc.)

Kommentarer
Postat av: Josse

Hej vännen!

Det låter verkligen som att du hugger i på det där dagiset! Och vilken värld du ser, det verkar ju finnas en hel del olikheter.. Det där med när barnen lär sig svenska var ju verkligen helt hysteriskt!

Saknar dig! kramar

2009-03-18 @ 16:50:37
Postat av: mamma

Vi längtar efter dig också

Kram

2009-03-19 @ 18:18:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0